Nicolescu s-a întors!

# Constantin Nicolescu: “Primarilor care încă mai sunt ai noştri le recomandăm să aibă grijă pe unde calcă, dacă vor călca strâmb, e posibil să-şi rupă gâtul.” # Bebe Ivan: “Mi-a promis PDL-ul, domnul senator Mircea Andrei, că mă ajută să asfaltez acest drum.” # Ion Dumitru: „Eu de la domnul Nicolescu accept şi două palme, dacă mi le dă îi mai cer două, dar dacă zice altul ceva, îi sar la gât, eu chiar am muncit în comuna asta!”.

După cele două încercări judecătoreşti din care a ieşit cu bine (este vorba de termenul din procesul deturnării de fonduri europene şi de scoaterea de sub urmărirea penală în cazul dosarului lapte-corn 2007), starea sănătăţii preşedintelui Constantin Nicolescu pare a se fi îmbunătăţit simţitor. Atât de bine încât a trecut la atac. „Cei ce nu sunt cu mine sunt împotriva mea” – pare a spune domnul preşedinte. Şi, cu siguranţă, spusele domniei sale sunt de natură a da fiori reci acum, în plină vară, celor care se simt vizaţi…

Săptămâna trecută a avut loc prima şedinţă USL la care au fost prezenţi toţi preşedinţii celor trei partide din Argeş care formează coaliţia. Bebe Ivan, primarul de la Băbana, Ion Dumitru, primarul de la Albota, dar şi primarul comunei Rucăr, Ionel Dulamă au fost singurele nume menţionate, în restul discuţiei au fost trimise atenţionări la modul general. Constantin Nicolescu a afirmat că au început o campanie de vaccinare a primarilor împotriva viruşilor pe care îi bagă adversarii lor politici, iar de primarul de la Rucăr nu poate spune încă nimic, întrucât nu a apucat să stea de vorbă cu acesta. “Când o să vină timpul deciziilor, vom ţine cont de ceea ce fac sau ce zic aceşti primari. Primarilor care încă mai sunt ai noştri le recomandăm să aibă grijă pe unde calcă, dacă vor călca strâmb, e posibil să-şi rupă gâtul. În privinţa celor doi, nu e cazul să luăm decizii stricte acum, dar nici nu au scăpat” a continuat preşedintele PSD. Constantin Nicolescu a mai spus că nu va merge pe condiţionări şi că fiecare îşi va decide soarta, iar primarii care nu s-au vopsit în portocaliu, probabil că vor scăpa.
Nici Iani Popa nu s-a lăsat mai prejos cu declaraţiile şi a spus: „Le pregătim şi noi surprize, aşa cum ne-au chinuit şi ei pe noi. Nu are sens să dezvoltăm nimic acum.”
Am vrut să vedem şi noi care este punctul de vedere al primarilor menţionaţi.
Bebe Ivan, primarul comunei Băbana:  “Şi care ar fi problema? Ne arestează?  Aceste declaraţii ale lui Iani Popa vor ajunge cu siguranţă la cetăţenii din comună. Voi scoate o carte cu toate declaraţiile lui la adresa mea, o voi scoate în 3000 de exempare şi o voi distribui în comună în perioada alegerilor şi voi arăta cât de mult m-a ajutat partidul. Voi arăta şi acel ordin al lui Iani Popa, din perioada în care era prefect, în care ne obligă să plătim câte 25 de milioane pentru comisiile care aprobă stema. Adică noi trebuie să plătim salariaţii Consiliului Judeţean pentru că ne aprobă stema comunei. Ei o aprobă în timpul serviciului, nu se deplasează în comună, nu fac nimic în plus. Acest ordin încă există. Am vorbit şi cu actualul prefect, Gogu Davidescu, să îl anuleze, să facă ceva. Suntem o sută comune în aceeaşi situaţie. Vă daţi seama că e vorba de 2,5 miliarde în total. Astea se vizează odată, ridică mâna şi votează şi pentru acest mare efort, noi trebuie să dăm câte 25 de milioane de comună. Suntem o grămadă care nu am făcut stemele şi ne dă mereu pe listă. Toate aceste declaraţii la adresa mea mă ajută, să vadă şi lumea cât m-a ajutat pe mine Iani Popa, cum m-a ameninţat, mai avea puţin şi-mi punea cătuşele. Voi candida fără discuţie şi la următoarele alegeri. Fiecare partid din USL îşi face sondaj în Băbana. PC chiar acum are oameni prin comună şi fac sondaj. Eu, dacă apuc să asfaltez, un drum care nu l-a asfaltat Consiliul Judeţean, am toţi oamenii de partea mea. Mi-a promis PDL-ul, domnul senator Mircea Andrei, că mă ajută să asfaltez acest drum. Oamenii mi-au spus că dacă asfaltez acest drum vor ieşi cu mic cu mare la vot şi vor vota cu mine. Mie nu-mi este frică de Iani Popa.”
Ion Dumitru, primarul comunei Albota: “Eu nu iau în considerare aceste declaraţii. Eu sunt acum la dispensar. Am făcut cel mai frumos dispensar din judeţul Argeş şi poate chiar din ţară şi ei zic că nu mai pot candida. Ia uite ce am ajuns noi! Păi ce, decid ei cine candidează? Eu pot candida şi ca independent. Pentru mine Nicolescu este un subiect tabu. Nu trebuie să mă roage ceva, trebuie să îmi dea de înţeles şi nu voi comenta. Mie îmi face plăcere că în conferinţa de presă s-a vorbit despre noi. Suntem frumoşi şi eu şi Bebe Ivan, am mai şi slăbit puţin. Iani Popa să decidă la ai lui. Mai e un an de zile până la alegeri. Până atunci se pot întâmpla multe, aşa că nu trebuie discutate de acum candidaturile. Eu ies primar de la orice partid. Pot candida şi de la PNL, PDL, UDMR, chiar şi de la Partida Romilor, eu nu am ieşit primar la un vot faţă de al doilea candidat, eu am ieşit cu un procent de 80%. Vă aştept luni prin comună, să dăm un tur şi să vorbiţi cu oamenii să vedeţi ce spun dacă eu nu mai cadidez. Eu am muncit mult în comună. Dar cred că e prematur să discutăm cadidaturile. Poate să vină un cutremur şi atunci nu mai candidează nimeni. Iani Popa să decidă în grădina lui. La mine sunt alţii care trebuie să decidă. Dar cel care decide ultimul, tot eu sunt. Eu sunt disciplinat, la subordonaţi le dau sarcini, dar ştiu să şi primesc sarcini, iar dacă nu îmi convine, eu spun. Nu comentez eu declaraţiile domnului Nicolescu. Mă cunoşte foarte bine şi nu-mi permit să zic nimic de dumnealui. Eu de la domnul Nicolescu accept şi două palme, dacă mi le dă, îi mai cer două, dar dacă zice altul ceva, îi sar la gât, eu chiar am muncit în comuna asta!” Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea