Amenzi de peste 38.000 de lei, acordate de ISU, unităților de învățământ din Argeș

# Și unitățile de cult din județ au fost amendate în 2017 cu aproape 10.000 lei
În urma controalelor de prevenire la unitățile de învățământ și unitățile de cult,  în anul 2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a organizat şi desfăşurat o serie de acţiuni de control.
În cadrul unităților de învățământ au fost efectuate 265 de controale de instituția condusă de inspectorul șef Bogdan Olar (foto), specialiştii în prevenire depistând 1.258 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, dintre care 101 au fost soluționate pe timpul controlului, iar 717 au fost sancţionate contravenţional, astfel: 689 cu avertisment şi 28 cu amenzi în valoare de 38 500 lei. De asemenea, pe parcursul anului trecut au fost efectuate și 216 exerciții de intervenție sau evacuare la care au participat peste 12.500 de elevi/preșcolari/studenți și cadre didactice.
În cadrul unităților de cult au fost efectuate 132 de controale, fiind depistate  351 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor. Dintre acestea, 20 au fost soluționate pe timpul controlului, iar 238 au fost sancţionate contravenţional, astfel: 220 cu avertisment şi 18 cu amenzi în valoare de 9 500 lei. De asemenea, au fost efectuate 101 exerciții de intervenție sau evacuare la care au participat peste 550 de persoane.

Principalele nereguli constatate de ISU

Printre neregulile constatate, atât la unitățile de învățământ, cât și la cele de cult, se numără:
# lipsa autorizației de securitate la incendiu; # blocarea sau reducerea căilor de evacuare; # neverificarea mijloacelor de încălzire; # neverificarea și neîntreținerea conform reglementărilor tehnice a mijloacelor de primă intervenție;  # nu sunt întocmite planuri de protecție împotriva incendiilor; # instalațiile de gaze, electrice și încălzire aferente construcțiilor se exploatează cu deficiențe; # instalațiile cu rol de detecție, semnalizare, alarmare și iluminare nu sunt verificate și întreținute corespunzător.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea