Cornel Petrică, primarul comunei Rătești: ”Așteptăm investitori serioși, le vom crea condiții favorabile!”

Tânărul primar din Rătești dorește, în 2018, să atragă, în localitatea pe care o conduce, cel puțin un investitor care să completeze, financiar, bugetul local insuficient. Acesta se bazează pe faptul că atât Autostrada București - Pitești, ce tranzitează comuna pe toată lungimea, cât și loturile de teren ce pot fi comasate pot constitui puncte de atracție - pe modelul vecinilor de la Căteasca - pentru investitorii în industrie. ”Avem nevoie și de astfel de firme, de firme mari, care să aducă venituri la bugetul local, dar și care să angajeze forță de muncă locală”, ne-a declarat ambițiosul primar.
Acesta se poate mândri, referindu-se la anul trecut, cu cîteva realizări importante, linie pe care își dorește să o continue, ascendent, și în 2018.  Amenajarea și darea în folosință a dispensarului uman din Rătești este unul din punctele atinse în 2017, cu finanțare de la Consiliul Județean Argeș, la inaugurare ținând să fie prezent și președintele C.J., Dan Manu. Un altul, la fel de important, este cel privind finalizarea și darea în folosință a clădirii multifuncționale din centrul comunei, care găzduiește o grădiniță și biblioteca.
Cornel Petrică: Să nu credeți că am stat degeaba până acum. Pe lângă obiectivele menționate, am reușit realizarea de grupuri sanitare noi la școlile din satele Tigveni, Nejlovelu și Furduești; deasemenea, am reușit construirea unui loc de joacă în incinta clădirii multifuncționale din centrul comunei. Intenționăm să reabilităm Căminul Cultural din Tigveni pe fonduri europene, prin PNDL; căutăm soluții de finanțare pentru ridicarea unui dispensar uman în satul Furduești. Proiectul de alimentare cu apă a satului Mavrodolu este demarat, avem déjà finanțarea asigurată prin fonduri europene, Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2). Sunt multe de făcut în comună, suntem nevoiți, în primăvară, să angajăm alte cheltuieli pentru întreținerea și reabilitarea drumurilor comunale și locale. Însă, așa cum v-am explicat, disponibilitățile bugetare nu sunt pe măsura nevoilor noastre de dezvoltare. Sperăm ca, în viitor, aceste deficiențe să se resolve”, ne-a declarat domnul primar.

Laurențiu STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea