Doar 20 de urgențe medicale transmise de spitalele din județ către Centrul de Antidrog Argeș

În luna februarie la Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Pitești s-a desfășurat analiza activităților realizate în anul 2017, la cele două centre județene CPECA Argeș și Vâlcea.
Astfel, în decembrie 2017, la CPECA Argeș au existat 51 de beneficiari ai serviciilor de asistență medicală și psihologică. Pe parcursul anului trecut au fost realizate 182 de evaluări medicale și 598 de servicii medicale. De asemenea, CPECA Argeș a primit de la DIICOT 12 ordonanțe privind evaluarea a 12 consumatori de droguri. Au fost evaluate 11 persoane consumatoare și au fost întocmite cinci rapoarte de evaluare.
Tot în 2017, spitalele din județ au transmis către Centrul Antidrog Argeș 20 de fișe standard de înregistrare a urgențelor medicale produse ca urmare a consumului de droguri.
CRPECA Pitești realizează implementarea, coordonarea, evaluarea și monitorizarea, la nivelul județelor Argeș și Vâlcea, a politicilor în domeniul prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri etc. „Pe parcursul anului 2018, ne propunem să avem un impact pozitiv prin activitățile derulate aupra tinerilor argeșeni și vâlceni, în urma cărora aceștia să deprindă abilitățile unei vieți sănătoase. Vom desfășura și în acest an mai multe proiecte privind prevenirea consumului de droguri, tutun și alcool, atât în școli cât și prin alte procedee”, a precizat șeful CRPECA Pitești, subcomisarul Daniel Gheorghe (foto). A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea