Garda de Mediu Argeș - trei plângeri penale împotriva firmei Global Eco Center!

# Ministerul Mediului se va înscrie în dosarul de insolvență pentru recuperarea amenzilor acordate
În perioada 2013-2017, Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Argeș a aplicat societății Global Eco Center cinci sancțiuni contravenționale în valoare totală de 500.000 lei. Confrom reprezentanților Gărzii de Mediu Argeș, societatea din Iași a plătit doar primele două amenzi. Spre finele lui 2014, Global Eco Center a intrat în procedura insolvenţei, la Tribunalul Iaşi. Lichidatorul desemnat de instanţă, Gheorghe Homoranu, a fost ocupat pe lângă dosarul de insolvență și cu procesele de anulare a unor amenzi acordate de autorităţile de mediu firmei lui Tofan. Conform surselor noastre, Ministerul Mediului se va înscrie pe lista creditorilor Global Eco Center pentru recuperarea a 300.000 lei, reprezentând sancțiuni contravenționale aplicate societății, imediat ce contestația acestora va fi respinsă de instanță.
De asemenea, Garda de Mediu Argeș a formulat până acum trei sesizări penale împotriva Global Eco Center pentru nerespectarea regimului deșeurilor: comercializarea, abandonarea şi/sau neasigurarea încărcăturii deşeurilor pe durata şi pe parcursul tranzitării teritoriului României.
Într-o informarea semnată de ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, la interpelarea senatorului Ion Popa, se arată că pe 4 decembrie 2017 în hală de pe fosta platformă ARO, proprietatea celor de la Landmark Management, încă se mai află circa 1983 tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea