Firma lui Văsâi, Girexim Universal, amendată cu 40.000 de lei

Anul 2017 nu s-a terminat cu bine pentru Girexim Universal, firma omului de afaceri Gheorghe Văsâi. Pe 28 decembrie 2017, a fost poluat accidental pârâul Geamăna, prin descărcarea de ape uzate provenite de la depozitul de deşeuri menajere Albota, aflat în administrarea celor de la Girexim Universal, în canalul de evacuare a apelor pluviale.
Operatorul depozitului nu a informat autorităţile competente  cu privire la apariţia poluării, obligaţie impusă prin autorizaţia integrată de mediu. Astfel, Administraţia Bazinală de Apă Argeş - Vedea a fost informată despre acest caz și în urma intervenției a aplicat o amendă de 40.000 lei. Situația a fost între timp remediată. "Operatorul depozitului nu a informat autorităţile competente, cu privire la  apariţia poluării, obligaţie impusă prin autorizaţia integrată de mediu. Amenda aplicată de Administraţia Bazinală de Apă Argeş  - Vedea a fost de 40.000 lei", ne-a precizat în urma unei solicitări directorul ABAAV,  Bogdan Gorunescu.
Girexim Universal are un contract de concesiune cu Centrul de la Albota pentru supravegherea construirii, operarea, întreținerea, folosirea și monitorizarea clădirii
Girexim Universal a contestat pe 31 ianuarie a.c., la Tribunalul Argeş, decizia Administraţiei Bazinală de Apă Argeş Vedea. Firma lui Văsâi a făcut plângere contravenţională împotriva procesului verbal încheiat de ANAR 0007197/28.12.2017. Urmează ca instanța să se pronunțe în acest caz.

Consiliul Județean a mărit tariful de depozitare a deșeurilor la Centrul de la Albota

La ultima ședință de Consiliu Județean s-a aprobat creșterea tarifului de depozitare a deșeurilor municipale solide mixte (inclusiv a deșeurilor stradale), practicat de  către S.C. Girexim Universal S.A., la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Albota-Pitești. Astfel, tariful de depozitare a deșeurilor va fi următorul: 83,06 lei, fără tva – tarif deșeuri municipal; 50%, fără TVA, din tariful de bază – tarif deșeuri biodegradabile, deșeuri din construcții și pământoase, respectiv 25%, fără TVA, din tariful de bază – deșeuri reciclabile în amestec. Pentru deșeurile municipale provenite din afara ariei administrative județului, se adaugă 25 de lei la tariful de bază, iar pentru deșeurile pământoase se adaugă 15 lei la tariful de bază. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea