Primarul orașului Mioveni salută intrarea în Noul An Chinezesc

# În incinta viitorului spital din Mioveni va funcționa un centru de medicină tradițională chineză

Comunitățile chinezești din jurul lumii au aniversat  noul lor an, cea mai importanță sărbătoare în Calendarul Chinezesc. Începând de pe 16 februarie, celebrările vor continua timp de două săptămâni.
Cu această ocazie, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a transmis următorul mesaj: "Cu ocazia Anului Nou Chinezesc, transmit salutul meu cordial, însoțit de cele mai sincere urări de sănătate, prosperitate și unitate, tuturor prietenilor din China, în special Excelenței Sale, Ambasadorul Xu Feihong, precum și tuturor cetățenilor și conducătorilor orașului Jinhua, oraș înfrățit cu Mioveniul".
Amintim că relațiile dintre partea chineză și cea română din Mioveni s-au dezvoltat mult în ultima perioadă. Printre altele, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Excelența Sa Xu Feihong, a deveni cetățean de onoare al Mioveniului (2016), iar în  2017 s-a semnat  acordul de înfrățire dintre Mioveni și orașul Jinhua.
Jinhua este un oraș la nivel de prefectură din provincia centrală Zhejiang din estul Chinei (echivalent cu o reședință de județ), cu o populație de aproximativ 7 milioane de locuitori, inclusiv zona metropolitană, conform recensământului din anul 2010.
De asemenea, colaborarea dintre Mioveni - România  și Republica Chineză se va materializa și prin înființarea unui centru de medicină tradițională chineză, centru în care ar urma să lucreze și medici din China (în anul 2016 a fost semnat Acordul de Cooperare cu Spitalul Clinic Universitar din Chengdu).

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea