Hotărârile de Consiliul Local arată cum se încurcă în minciuni administraţia locală

În ultima şedinţă de Consiliu Local a ieşit scandal cu referire la trei hotărâri care au fost introduse pe ordinea de zi de către primarul Tudor Pendiuc. Culmea este că cele trei hotărâri au fost aduse la cunoştinţa consilierilor locali cu o jumătate de oră înainte de şedinţă. Grupul de consilieri locali ai PDL format din consilierii locali Ştefan Ciocănel (foto), Mariean Neacşu, Gheorghe Frătoaica, Mihai Tudor, Radu Nistor şi Iulian Corbu au anunţat că se vor abţine de la votul proiectelor de hotărâre introduse pe ordinea de zi în ziua votului. Aceştia sunt de părere că introducerea acestor hotărâri cu doar o jumătate de oră înainte de şedinţă reprezintă un afront adus consilierilor locali şi mai ales un afront adus bugetului local al municipiului Piteşti. Consilierii au fost aleşi să apere interesele cetăţenilor şi să drămuiască cât mai corect şi mai abil fondurile bugetului local, nu în interesul lor personal, ori al unor firme private sau altor grupuri de interese.
În cele trei hotărâri de Consiliu Local se propunea aprobarea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie pentru obiective de investiţii privind centrale termice de cartier. Consilierul local Ştefan Ciocănel a declarat:
”Nu este de competenţa Consiliului Local Piteşti să aprobe un proiect tehnic oricât de specialişti s-ar crede domnii Cornel Ionică şi Tudor Pendiuc. Pe lângă inexactităţile din raportul unde se specifică faptul că achiziţia a fost organizată prin cerere de ofertă, deşi în realitate a fost licitaţie electronică, iar comisia tehnică a primariei nu şi-a asumat corespondenţa dintre proiect şi caietul de sarcini”.
Consiliul Local nu poate aproba decât bugete şi oportunitatea investiţiilor per ansamblu nicidecum proiecte tehnice de execuţie conform legii administraţiei publice. Consilierul a mai arătat că un proiect tehnic poate suferi modificări pe parcursul executării lucrării, modificări care ar necesită o nouă hotărâre de consiliu, fapt ce ar întârzia nepermis de mult realizarea investitiilor.. Aprobarea proiectelor tehnice şi a detaliilor de execuţie în consiliul local, ar arunca întreaga răspundere a comisiei tehnice din primărie şi inclusiv a primarului, în spatele consilierilor locali.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea