Scandal și circ ieftin la ședința de buget a Consiliului Local Moșoaia

# Șeful  PNL a fost abandonat în sală, vorbind, de propriii colegi
Ședință de un penibil dus la extrem joia trecută, cu ocazia dezbaterii bugetului, dar și altor teme de interes general, la Consiliul Local Moșoaia. În rol principal, prin ton, atitudine dar și bătut câmpii, nimeni altul decât președintele PNL local, Mihai Alexandru Lucian (foto). Pentru acesta, spectacolul a început la matineu. Mai exact, în dimineața zilei ședinței, acesta prevedea pe facebook  o afluență periculoasă de susținători PSD, susținători care să ajute majoritatea din forul de conducere al localității să treacă proiectele de pe ordinea de zi. Drept pentru care, domnul de la ”cercetare universitară” (așa este trecut locul de muncă, bine nedefinit, al domnului consilier), probabil simțindu-se amenințat, a strigat că năvălitorii pesediști ”au fost chemați și astăzi, în ședința de consiliu local, pentru a face presiuni asupra consilierilor din opoziție să voteze bugetul pe anul în curs…”

Ședința a fost, într-adevăr, plină de presiune. Intracraniană, pentru că, în afară de consilierii locali și trei reprezentanți ai presei, nimeni nu a binevoit să preseze peneliștii prezenți. Chiar dacă șeful PNL a strigat mobilizarea pe facebook: ”Am rugămintea ca și dumneavoastră, cei cărora vă pasă pe ce anume și cum se vor cheltui banii pe care-i plătiți prin taxe și impozite, să încercați să fiți prezenți astăzi. Ora 16, la primărie.”
Ei bine, nici de-ai dracu` nu au venit oamenii revoltați. Nici măcar colegii de partid, ceea ce este chiar îngrijorător. Pentru șeful liberal, desigur…

Șoc! Domnul Mihai nu a știut că a votat bugetul comunei!

Situație de cascadorii plânsului (cei ai râsului erau ocupați) la votarea bugetului comunei. Mihai Alexandru a criticat faptul că nu a fost pus în posesia acestuia cu cinci zile înainte, că se cheltuie mulți bani pe energia electrică și pe ziare, că în ziare apare, prea mare, poza primarului. Se trece, apoi, la votul bugetului. Șeful PNL votează, inițial, ”pentru”. Apoi, ridică mâna și la categoria ”abțineri”, categorie la care a și fost pontat. Secretarul înregistrează rezultatul votului, bugetul trece cu largă majoritate, inclusiv cu voturi din tabăra PNL. Apoi, flacăra violet: domnul Mihai solicită un timp pentru a se sfătui cu colegii de partid cu privire la… modul în care aceștia să voteze bugetul. Un coleg îl lămurește că votaseră déjà, că s-a trecut la punctul următor. Consilierii râd, deși era mai bine să plângă. Domnu Mihai nu renunță însă cu una cu două, și solicită să fie informat cu privire la creșterile salariale, de anul acesta, din Primărie. Este anunțat, cu râsete, că salariile nu au fost majorate și că pe ultimele modificări le poate citi de pe propria pagină de facebook. Pentru vociferări, președintele PNL este gata să fie dat afară de președintele de ședință…

Cetățenii aduși de șeful PNL la ședință, de partea primarului

La ora stabilită pentru începerea lucrărilor, șeful PNL a reușit să vină cu trei simpatizanți. Doi bărbați și o femeie s-au declarat dornici să asiste la ședință. Fiind publică, nimeni nu a avut nimic împotrivă. Imediat după intrarea în ordinea de zi, doamna, având, așa cum am scris, calitatea de invitat, a început să comenteze, cu voce tare, pe marginea subiectelor aflate în dezbatere. A fost rugată să se liniștească. După ce a asistat, însă, la ceea ce s-a întâmplat acolo, singura intervenție, până la sfârșit, a fost cea prin care l-a felicitat pe edilul șef pentru buna organizare a serviciului de asistență și reparații a instalației de iluminat public: ”Trebuie să recunosc. Mie, când mi s-a ars becul din față, am sunat la primărie și în aceeași zi au venit și mi-au schimbat becul. Felicitări!” Mihai Alexandru s-a adresat cu supărare colegilor: ”Ia uite. Am adus-o să critice și ea îl laudă pe primar”, a opinat acesta. Doamna s-a mai exprimat cu privire la problemele întâmpinate privitoare la transportul public de călători și a fost ascultată cu atenție de cei de față, explicându-i-se că acesta ridică, într-adevăr, o problemă
Cam la fel au mers lucrurile și în cazul unui preot pe care șeful PNL a reușit să îl întrerupă de nenumărate ori atunci când acesta a ținut să ia cuvântul: ”Aș dori, totuși, să adoptăm o ținută civilizată. Nu este academic să fiu înterupt la fiecare câteva secunde…” Șeful PNL s-a mai abținut, tot câteva secunde, după care a continuat nestingherit cu întreruperile.
Apetitul critic al lui Mihai Alexandru a fost atât de mare, încât nu l-au mai suportat nici propriii colegi. La sfârșitul ședinței, acesta s-a lansat într-o nouă serie de acuze, ceva legat de plata gunoiului. Imediat, toți consilierii s-au ridicat și au părăsit sala de ședințe. Mai trist pentru șeful PNL este că același lucru l-au făcut inclusiv oamenii lui, ceea ce spune multe cu privire la respectful (intern) de care se bucură domnul de la cercetere universitară.
Bugetul a fost votat, extinderile de rețele de utilități la fel. Consilierii s-au risipit, unii la o bere, alții spre casele lor. A rămas un iz urât, de scandal neproductiv, de ceartă.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea