Stadion cu 1.600 de locuri şi nocturnă la Bascov

# 3 milioane de euro este suma prevăzută pentru această investiţie
Primăria Bascov a lansat pe 13 februarie, în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP), licitaţia pentru realizarea unuia dintre cele mai ambiţioase proiecte ale administraţiei locale: construirea unui nou stadion în Bascov. Pentru această investiţie este pus la dispoziţie un buget de peste 3 milioane de euro, proiectul urmând să se deruleze pe parcursul a doi ani.

Comuna Bascov s-a remarcat în ultimii ani printr-o bogată activitate sportivă, concretizată prin rezultate de excepţie mai ales pe două ramuri: fotbal şi kaiac-canoe. Astfel, în vreme ce fotbaliştii de la Unirea Bascov domină de câţiva ani copios campionatul judeţean şi au mari şanse să promoveze în C, canoiştii antrenaţi de fostul vicempion mondial Bogdan Ghiţulescu au devenit prezenţe obişnuite pe podiumurile competiţiilor naţionale de profil. Dorinţa tinerilor bascoveni de a performa într-un sport este însă mult mai mare, iar faptul că localitatea noastră nu are o bază sportivă în  adevăratul sens al cuvântului reprezintă un impediment. Tocmai pentru a veni în întâmpinarea doleanţelor bascovenilor, cu precădere a celor tineri,  conducerea administraţiei locale a comunei a luat decizia de a le oferi o bază sportivă ultramodernă.
Iniţial, s-a dorit realizarea acestui proiect pe terenul stadionului de la Valea Ursului, însă interesele imobiliare ale anumitor persoane, care au  ajuns obiect de litigiu în instanţă, au blocat planurile autorităţilor locale, care, conştiente fiind că acţiunea din instanţă poate dura foarte mulţi ani, au decis să relocheze proiectul. Aşa s-a revenit la stadionul din centrul comunei, acolo unde va fi  implementat proiectul „Modernizare bază sportivă - Amenajare teren de sport Bascov, comuna Bascov, judeţul Argeş”.

Reabilitare din temelii

În prezent nu mai există o bază sportivă în comuna Bascov, după ce cea veche a fost inundată în vara anului 2014, suprafaţa de joc fiind compromisă total din cauza aluviunilor aduse de apele revărsate ale pârâului Bascov. Proiectul bazei sportive  din Bascov prevede următoarele obiective.
# TEREN DE JOC
- va avea o suprafaţă de joc de 6.400 mp de gazon artificial (7.671 mp cu tot cu zona de protecţie). După îndepărtarea stratului vegetal, se va realiza un sistem de drenaj perimetral şi transversal, care va fi racordat la reţeaua de canalizare prin intermediul unui cămin. Peste sistemul de drenaj se va pune un strat de refuz de ciur. Stratul final îl reprezintă piatra de calcar concasată spălată. Înainte de veificarea şi rectificarea manuală a suprafeţei, se vor monta bordurile perimetrale, apoi gazonul sintetic.
# TRIBUNA
- va fi acoperită şi va avea o capacitate de 1600 de locuri. Suprafaţa construită a tribunei va fi de 808 mp. Conform caietului de sarcini, tribuna va fi acoperită cu învelitoare din tablă ambutisată vopsită electrostatic. Scaunele vor fi din plastic, iar spaţiile de trecere dintre ele din tablă striată.
# NOCTURNA
- instalaţia de nocturnă va fi montată pe 6 stâlpi amplasaţi perimetral în afara  terenului de joc. Fiecare stâlp va avea o înălţime de 25 de metri şi câte 25 de reflectoare, aceştia având zăbrele din profile metalice.
Alte lucrări în cadrul proiectului constau în amenajarea unui gard în jurul stadionului, reabilitarea vestiarelor, amenajarea de platforme şi parcări, grupuri sanitare, spaţii verzi şi iluminat de incintă.

Lucrările vor dura doi ani

Valoarea estimată a investiţiei - care include atât serviciile de proiectare, cât şi pe cele de execuţie a lucrărilor - este de 10.892.826,44 lei fără TVA, adică aproximativ 13 milioane lei cu tot cu TVA, sumă care cel mai probabil se va mai diminua având în vedere că procedura are ca şi criteriu de selecţie preţul cel mai scăzut. Firmele interesate de realizarea acestui proiect îşi depun ofertele la
Primăria Bascov până cel târziu în data de 1 martie, după semnarea contractului cu câştigătoarea licitaţiei urmând să înceapă lucrările propriu-zise,  care vor dura aproximativ doi ani.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea