„La sfârșitul lui iunie, Grădina de Vară va fi gata”

# Susține Araxi Negoșanu, directorul Centrului Cultural Județean # Neseriozitatea constructorului And Secom Intexim din Câmpulung, firma omului de afaceri Ion Cotescu, a amânat reabilitarea Grădinii de Vară

Din luna aprilie vor fi reluate lucrările la Grădină de Vară din centrul Piteştiului, situată în spatele Bibliotecii Judeţene Argeş. Deși inițial lucrarea trebuia să fie realizată încă din 2017, ceea ce era scris pe foaie nu a corespuns cu ceea ce era pe teren. Dan Manu, președintele Consiliului Județean, s-a grăbit și a inclus, anul trecut, în cadrul Sărbătorile Argeşului şi Muscelui două „Seri de cinematecă”, pe 26 şi 27 august 2017,  însă evenimentul a rămas cu onoarea „nereperată”. Cert este că lucrarea nici acum nu este gata. Pentru lucrările de reabilitare la Grădina de Vară a fost alocată de către Consiliul Județean Argeș suma de 493.693 lei, cu TVA inclus. Constructorul care a câștigat licitația este firma And Secom Intexim din Câmpulung. Totuși societatea condusă de omul de afaceri Ion Cotescu nu a arătat professionalism, inaugurarea clădirii fiind amânată cel puțin până în această vară!

„Constructorului i-au plecat oamenii la muncă în străinătate”

Centrul Cultural Judeţean Argeș este instituția care a preluat Grădina de Vară  în administrare. Directoarea Araxi Negoșanu a precizat că sunt două cauze care au dus la întârzierea reabilitării clădirii, una ce ține de aspectul tehnic, iar cealaltă de lipsa angajaților societății din Câmpulung.
„Au existat două probleme pe parcursul reabilitării clădirii și de aceea lucrarea nu a fost realizată la timp. O situație tehnică deoarece clădirea nu a fost folosită atâta timp și s-a constatat că tencuiala nu este bună și a trebuit să fie dată jos până la placă. A însemnat, bineînțeles, mai mult timp și materiale suplimentare. Același lucru s-a întâmplat și în cazul teraselor care prezentau anumite fisuri. În momentul începerii reparației s-a constatat că au crecut pe tersase chiar și copăcei iar în momentul scoaterii lor s-a adâncit și mai mult fisura. Alt aspect a fost lipsa forței de muncă efectiv. O situație cu care s-a confruntat constructorul a fost lipsa angajaților. Din efectivul cu care și-a propus să lucreze a rămas doar  jumătate dintre ei  pentru că i-au plecat oamenii la muncă în străinătate”, a precizat Araxi Negoșanu, directoarea Centrului Cultural Județean Argeș.
Din cele spuse de directoarea Araxi Negoșanu, până în acest moment au fost realizate 70% din lucrări, fiind făcută partea de renovare a construcțiilor, instalația electrică, a fost înlocuită toată partea de tâmplărie etc. De asemenea a fost achiziționat și ecranul de proiecție cu video proiector și cu sistemul audio. Ecranul este unul imens acoperind tot golul de scenă la Grădina de Vară.

Grădina de vară ar putea debuta cu Festivalul internațional de muzică corală „D.G. Chiriac”

Se dorește ca Grădina de Vară să fie gata ... în această vară. Un prim eveniment ce ar putea fi desfășurat aici fiind Festivalul internațional de muzică corală „D.G. Chiriac”. „Anul acesta chiar sper că o vom da în folosință. Dacă vremea ne va permite să reluăm lucrările în aprilie, principala lucrare fiind refacerea gradenelor, aș vrea să cred că la sfârșitul lui iunie, începutul lui iulie va putea fi folosită. Ne dorim să desfășurăm acolo Festivalul internațional de muzică corală „D.G. Chiriac” care se derulează în perioada 20-24 iunie”, a mai precizat directoarea Centrului Cultural Județean.

La intrare domnește haosul: desene obscene și gunoaie..

Dar până în vară, chiar la intrarea din față a Grădinii de Vară domnește haosul și mizeria. Constructorul a reabilitat partea de intrare doar că acum zona e împânzită de graffiti și desene... obscene. Iar la poartă s-a strâns un maldăr de gunoaie...
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea