Autobuzele CNCD, aflate sub sechestru DNA, vor fi reevaluate

Continuă dosarul privind insolvența societății CNCD, firma omului de afaceri Constantin Scarlat. La ultimul termen, de la Tribunalul Specializat Argeș, desfășurat pe 22 ianuarie, s-a pus în discuție reevaluarea celor 40 de autobuze ale CNCD puse sub sechestru de DNA.
„Acordă termen administrativ la data de 25.04.2018, pentru finalizarea reevaluării bunurilor mobile, respectiv autobuzele debitorului, pentru finalizarea negocierilor purtate cu creditorul Banca Transilvania şi reconvocarea adunării creditorilor în vederea discutării aprobării planului de reorganizare”, se arată în hotărârea instanței.
În urma primei evaluări a celor 40 de autobuze s-a constatat că preţul de vânzare pentru un autobuz este de 36.000 EURO, fără TVA. „40 buc. autobuze podea coborâtă 100% pentru transport urban de călători (second-hand), marca BMC 250 SLF Belde, cu motoare Cummins, punţi ZF, cutie de viteze automată ZF, fabricate în anul 2008, în Turcia, înmatriculate în România, în exploatare din data de 01.03.2008 până la data de 30.06.2015, având un kilometraj mediu de aproximativ 400.000 km parcurşi”, așa se arată într-unul dintre anunțurile de licitație publicate de administratorul judiciar al societății.
CNCD a intrat în colaps după izbucnirea scandalului privind transportul public local de călători, prin implicarea directorului Constantin Scarlat. În noiembrie 2014, a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva lui Constantin Scarlat, cercetat de DNA în dosarul  transportului local de călători, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea