Infirmier de la Protecția Copilului, condamnat la un an și 3 luni închisoare cu suspendare pentru că a agresat copii instituţionalizaţi

# Decizia nu este definitivă, primul termen al apelului având loc pe 14 martie
Alin Giani Martin, infirmier la DGASPC Argeş, a fost trimis în judecată, în ianuarie 2017, pentru trei infracțiuni de purtare abuzivă. Infirmierul era acuzat că a agresat trei copii instituţionalizaţi, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, în timp ce îşi desfăşura activitatea la Complexul de Tip Familial „Casa Noastră” din Piteşti.

Daune morale de câte 2.000 de lei pentru fiecare dintre cei trei copii agresați

În primă instanță, Judecătria Pitești l-a condamnat pe acesta la un an și trei luni de închisoare, fiind dispusă amânarea aplicării pedepsei, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani. De asemenea, instanța a admis în parte acţiunile civile formulate de părţile vătămate în cauză. Infirmierul a fost obligat și la plata către fiecare dintre părţile civile a sumei de câte 2000 lei, reprezentând daune morale. Hotărârea nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel de către Alin Giani Martin. Miercuri, 14 martie, la Curtea de Apel Pitești are loc primul termen al apelului.

Copiii au fost bătuți cu palmele și piciorul

În martie 2016, organele de cercetare de la Secţia de Poliţie 2 Piteşti au fost sesizate de către DGASPC Argeş cu privire la faptul că, în luna ianuarie a aceluiaşi an, Alin Giani Martin a agresat fizic doi minori instituţionalizaţi în cadrul Complexului de Tip Familial „Casa Noastră” din Piteşti.
Conform rechizitoriului procurorilor de la Parchetul de pe Lângă judecătoria Pitești, pe 23 ianuarie 2016, patru minori au fost supravegheaţi de Alin Martin în incinta Complexului „Casa Noastră”. În aceeaşi zi, infirmierul ar fi lovit cu palma un copil de 12 ani, în urma loviturilor acesta căzând la pământ. Victimă infirmierului i-a căzut şi un copil de nouă ani care ar fi fost lovit cu palmele şi cu piciorul, fiind împins cu capul în perete. Cei doi copii ar fi fost bătuţi din simplul motiv că ar fi stricat interfonul în instituţie. În urma cercetărilor s-a constatat că infirmierul, pe parcursul anului 2015, ar mai fi bruscat un alt copil instituţionalizat, în vârstă de 14 ani. Pentru a scăpa de lovituri, copilul ar fi fugit de frică în altă cameră din unitate, unde a stat închis până când infirmierul s-a calmat. Până la terminarea cercetărilor, infirmierul a fost mutat la un centru pentru adulţi de către directorul DGASPC Argeș, Adrian Macovei. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea