Inculpații din dosarul „Cheresteaua” au ieșit de sub control judiciar

Săptămâna trecută, la Tribunalul Argeș, a avut loc un nou termen în dosarul „Cheresteaua 1”, în care liderul grupării cercetate este Ion Andrei, zis „Brânză”, patronul firmei Andris. Pe lângă termenul de pe fond, s-a desfășurat un termen privind verificarea măsurilor preventive față de inculpații care se aflau încă sub control judiciar. La mai bine de doi ani de la trimiterea în judecată a acestora, magistratul Tribunalului Argeș  a admis cererea de revocare a controlului judiciar față de ultimii opt inculpați asupra cărora era dispusă această măsură. Parchetul Tribunalului Argeș a contestat decizia instanței.
„Admite cererea de revocare a controlului judiciar formulată de inculpatul Andrei Ion. Revocă măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii ANDREI ION, ANDREI DANIEL-IONUŢ, ANDREI LIVIU GHEORGHIŢĂ, DOBRINOIU ELENA, LIXANDRU NICOLAE, MIHAI GHEORGHE, UŢĂ VASILE, TRĂISTARU ION, trimişi în judecată prin rechizitoriul nr. 1163/P/2011 al Ministerului Public - Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş”, se arată în hotărârea Tribunalului Argeș.

Inculpații au formulat cereri de readministrare a probelor ca urmare a schimbării compunerii completului de judecată

Reamintim că în dosarul ”Cheresteaua 1”, alături de Ion Andrei, au fost trimişi în judecată membrii clanului ”Brânză”, angajaţi ai societății Andris și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului. În dosarul, pe fond, de la Tribunalul Argeș, inculpații au formulat cereri de readministrare a probelor ca urmare a schimbării compunerii completului de judecată la data de 16 ianuarie 2018. La termenul din 4 aprilie, judecătorii urmează să se pronunțe față de cererile de readministrare a probelor.
Procurorii au arătat în rechizitoriu un adevărat măcel comis în pădurile din judeţ: 23.000 de copaci tăiaţi fără drept de pe o suprafaţă de 504 ha de teren forestier.
”În perioada 2008-2012, inculpatul Andrei Ion, administrator la firma SC ANDRIS SRL – societate având ca obiect de activitate tăierea și rindeluirea lemnului – a tăiat fără drept 26.833,77 metri cubi de masă lemnoasă, cu o valoare de 4.561.740,9 lei, de pe o suprafață de cca. 504 ha terenuri forestiere situate în zonele montane arondate comunelor Arefu, Nucșoara și Lerești”, se arata în rechizitoriul procurorilor.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea