Primăria Băbana, în fața Tribunalului Argeș pentru banii luați de romii din Costești

# Lupta în instanță, cu miză de peste 3 miliarde, a ajuns la Tribunalul Argeș
Primăria Băbana se luptă, îndârjit, în instanță, pentru recuperarea celor peste 3 miliarde de lei vechi ce i-au fost luați, din cont, de romii din Costești, în păguboasa afacere numită, generic, la nivel de județ, ”Șanțul”. Cu ani în urmă, încercând implementarea unui program de incluziune socială, Consiliul Județean a reușit, prin ambiguitate, să facă mult rău administrațiilor locale. Litigiul a pornit de la firma Venus Holdrung, care a facturat, primăriei din localitate, trei miliarde de lei vechi pentru șanțuri săpate de-a lungul drumurilor județene.

Primarul nu a plătit factura emisă de firma din Costesti (romii nu au așteptat ordin de începere al lucrărilor, nu au încheiat process-verbal de recepție etc.), așa că s-a mers la proces. Primăria a câștigat. Romii au cesionat creanța către o altă firmă, Argecom Metal, după care totul a reînceput. Doar că, ajutați de actul notarial și de îndemânarea  executorului Vârgă, romii reușesc să ia banii din contul primăriei - cca. 3,3 miliarde lei vechi. Culmea, firma romilor a reușit să încaseze banii în cont, ba chiar să îi retragă, deși avea, la Finanțe, datorii uriașe.  După deschiderea procesului de întoarcere a executării, Primăria Băbana a deschis un altul, de poprire a conturilor firmei Argecom Metal. Doar că, la Judecătoria Pitești, s-a lovit de o mare problemă: instanța le-a pus în vedere să achite o cauțiune de 20% din valoarea creanței, adică aproape 70.000 de lei.

Câștig de cauză la Judecătoria Pitești. Urmează Tribunalul…

În luna ianuarie 2016, după ce s-a trezit, la finele anului anterior, cu conturile găurite de o sumă frumușică, Primăria Băbana s-a adresat Judecătoriei Pitești, acțiunea formulată având ca obiect ”întoarcerea executării”. După aproape doi ani de deliberări, instanța le-a dat câștig de cauză, dispunând, prin hotărârea adoptată, returnarea sumei în contul din care a fost luată: ”Admite cererea formulată. Dispune restabilirea situaţiei anterioare prin întoarcerea executării silite a sumei de 338.082 RON şi dobânda legală până la plata efectivă. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 300 de lei. Cu recurs în termen de 15 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică de la 06.10.2017 - Hotarâre - nr. 8389/2017”
Desigur, firma ce a pierdut, în cazul de față Argecom Metal SRL, a formulat recurs, la Tribunalul Argeș, în data de 31 ianuarie a.c. Primul termen încă nu a fost stabilit. Calea spre victorie însă, pentru Primăria Băbana, va fi una lungă și anevoioasă. Probabil va câștiga. Foarte probabil însă, ca la acea dată, copntul firmei perdante să fie gol. Va fi nevoie de executare silită. Și aici, alte probleme. Execuți silit, pe cineva, dacă ai ce să execuți. Iar dacă nu… vom vedea! Primul (și probabil singurul) termen va fi în 14 martie a.c.

Culmea culmilor!!! Proces nou, împotriva Primăriei, cu pretenții de peste 3 miliarde și daune interese de un miliard de lei vechi!!!

Fix la închiderea ediției, am mai aflat o informație total uluitoare! Firma Argecom Metal, pârâta de la Tribunal în procesul de mai devreme, a deschis, la rândul ei, tot la Tribunal, un proces mai tare decât cel de care tocmai am vorbit! În acesta, cere pârâtei (desigur, aceeași Primărie Băbana) pretenții de 338.082 lei contravaloare lucrări, dar și 100.000 lei daune interese. Dosarul a fost înregistrat în toamna anului trecut și va avea un prim termen în primăvara acestui an. A.S.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea