Angajații APM Argeș contraatacă: „Mariana Ionescu și-a dat demisia din cauza dosarului cu ANI și a celui de la IPJ Argeș”

Destituită în ianuarie 2016 de la conducerea Agenției pentru Protecția Mediului Argeș printr-o decizie a președintelui Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Mariana Ionescu a contestat decizia în instanță și a câștigat procesul. Curtea de Apel Pitești a decis reintegrarea sa pe funcția de director și plata salariului său indexat, majorat şi recalculat precum şi alte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia de conducere din care a fost eliberată, pe o perioadă de circa 2 ani. Doar că Mariana Ionescu a surprins, prima sa decizie de la integrare în fruntea APM Argeș în decembrie 2017 a fost concediul, iar apoi… demisia. Deși aceasta și-a motivat decizia preferând să-și continue activitatea în mediul privat, la propria sa firmă - SC Laborator Analize Generale de Mediu Muntenia SRL – angajații APM Argeș au cu totul altă variantă.
Umblă zvonul în instituție că Mariana Ionescu nu a continuat din cauză unui dosar deschis la IPJ Argeș pentru fals și uz de fals, respectiv pentru dosarul cu Agenția Națională de Integritate care a constatat încãlcarea regimului juridic al conflictului de interese și care se apropie de final. Angajații de la APM Argeș spun că fosta directoare nu e așa „corectă” cum a vrut să pară. Reamintim că Mariana Ionescu a declarat pentru „Atitudine în Argeș, în edițiile trecute, că renunță la postul de director în favoarea firmei sale: „Nu m-am mai întors la APM Argeș pentru că, între timp, în ultimii ani am fost prinsă într-o altă activitate. Am făcut ceva în privat și vreau să continui. (…) Urmează să primesc toate drepturile salariale pe doi ani de zile. Aceste drepturi, eu o să insist să le primesc de la cei care au semnat niște acte total aiurea. Noi muncim, plătim impozite la stat, și nu doresc ca astfel de impozite să se ducă pe astfel de cheltuieli. Vreau să se facă dreptate! ”, a spus Mariana Ionescu legat de decizia instanței.

Firma Marianei Ionescu vizată atât în dosarul de la IPJ Argeș, cât și în cel cu ANI

Din vara lui 2017, la IPJ Argeș se află în lucru un dosar în care este vizată activitatea firmei conduse de către Mariana Ionescu, SC Laborator Analize Generale de Mediu Muntenia. Polițiștii cercetează cum a fost posibil ca, într-un singur an, respectivul laborator de mediu să elibereze peste 1.000 de buletine de analize, în condițiile în care firma are doar patru angajați. Dosarul a fost deschis in rem pentru fals și uz de fals.
În mai 2016, Mariana Ionescu a fost găsită de ANI în conflict de interese întrucât, în perioada exercitării funcţiei de director executiv al APM Argeş, aceasta a semnat mai multe documente în beneficiul soţului şi al părinţilor săi.  În primă instanță, la Curtea de Apel Pitești pe 17 octombrie 2016, a fost respinsă contestaţia formulată de Mariana Ionescu ca neîntemeiată. Aceasta a făcut recurs, iar dosarul se află încă din noiembrie 2016 pe rol la Înalta Curte de Casație și Justiție. „Cauza se află în procedură de filtru. Primul termen de judecată urmează a fi alocat ulterior”, se arată pe site-ul ÎCCJ.
„La data de 22 august 2007, Ionescu Mariana a avizat în beneficiul părinţilor săi, două Fișe tehnice pentru obținerea Acordului de mediu în vederea emiterii Acordului Unic. De asemenea, în perioada 30 septembrie 2014 – 12 ianuarie 2015, a semnat un număr de 9 autorizații de mediu și 8 autorizări transporturi de deșeuri periculoase, pentru 10 societăți comerciale solicitante, având atașate documentației Rapoarte de încercare întocmite de SC Laborator Analize Generale de Mediu Muntenia SRL”, era precizat în comunicatul ANI.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea