Indolența autorităților! Dan Manu despre ruinele de la Spitalul Călinești: „Așteptăm să vedem…!”

Ruinele pavilioanelor vechi ale Spitalului Călinești aparțin de Consiliul Județean, doar că nimeni nu ia nicio măsură. Nepăsarea și mizeria este la ordinea zilei, mai ales că ruinele împart curtea cu puncte de lucru ale unor unități medicale. La Călineşti funcționează un punct de lucru al Spitalului „Sf. Spiridon” Mioveni, un azil de bătrâni şi  Spitalul de boli cronice Călineşti. Mai exact trei directori, fiecare cu răspundere limitată, lucru care se vede încă de la intrarea în curtea unităților, proprietarul terenurilor şi al curţilor fiind Consiliul Judeţean. Din cauza subfinanțării, dar și nepăsării nimic nu se mai face aici, iar clădirile, unele vechi de peste un secol, încep să se dărâme! Președintele CJ Argeș, Dan Manu, spune că știe despre situația de la Călinești, dar în acest moment instituția pe care o conduce nu are în vedere niciun proiect privind  reabilitarea clădirilor sau cel puțin îmbunătățirea și curățirea zonei.
„Știu situația și vom lua măsuri. Terenurile din zona Spitalului de la Călinești sunt în administrarea noastră. Așteptăm să vedem… pentru că se vor analiza acele pavilioane, se vor face expertize ca să vedem în ce situație se află exact acestea…”, a precizat Dan Manu.
În acest an, la Consiliul Județean prioritate au proiectele deja începute, bugetul fiind unui „de supraviețuire”, după cum l-a caracterizat conducerea instituției. Cea mai bună parte din buget se duce pe salariile angajațiilor…
Păcat doar de arhitectură  frumoasă a pavilioanelor Spitalului Călinești și de faptul că în locul vechiului edificiu, probabil, nu se va mai construi nimic! A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea