Pentru a doua oară consecutiv în Argeș, competiție internațională de tenis în scaun cu rotile

În vara acestui an, în perioada 2 - 8 august, este anunțată în Argeș o nouă competiție internațională de tenis de câmp în scaun de rotile. „BRD ARGES OPEN – Wheelchair Tennis”, a II-a ediție - eveniment sportiv dedicat tenismenilor paralimpici - se va desfășura la Bascov.

Flavian Crăciun – organizatorul competiției - ocupă locul 59 în tenisul mondial paralimpic

Evenimentul este organizat de către Asociația Primii Pași Spre Performanță, condusă de Alexandru Flavian Crăciun din Pitești, și Tenis Club As Pitesti. Competiția se află sub patronajul Federației Române de Tenis și al Federației Internaționale de Tenis. Alexandru Flavian Crăciun este un exemplu de ambiţie, voinţă şi determinare. La 30 de ani, imobilizat în scaunul cu rotile, Alexandru face tenis de performanţă fiind campion internaţional la tenis. Alexandru se implică foarte mult pentru practicarea sportului în rândul persoanelor cu dizabilităţi, înfiinţând în acest sens o asociaţie care lupta pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi. În prezent acesta se află pe poziția 59 în tenisul mondial paralimpic la categoria QUAD. Are la activ peste 30 de turnee internaţionale şi, anul trecut, a câştigat aurul la Turneul Internaţional de Tennis Sirius Open Zagreb, din Croaţia.

În 2017, sportivi din șapte țări au participat la competiția din Argeș

La evenimentul din Bascov din acest sunt așteptați 40 tenismeni în scaun rulant din întreaga lume. Prima ediție a evenimentului s-a desfășurat în 2017, tot la Bascov, și s-a dovedit a fi un real succes pentru organizatori. La eveniment au participat 27 de jucători, din 7 țări: Italia, Spania, Grecia, Turcia, Croatia, Irak, Romania. Finalele, atât la simplu cât și la dublu au fost câștigate de către reprezentanții Spaniei. Tenisul cu rotile a fost fondat în 1976, de catre fostul sportiv american Brad Parks. Sportul a luat amploare în anii 1980, atunci când Franța a devenit prima țară din Europa care a pus la punct un program specific de tenis pentru scaune cu rotile. Sportul si-a făcut oficial debutul  la Barcelona Paralympics, in 1992. Astăzi, tenisul cu rotile este unul dintre sporturile in scaun rulant cu cea mai rapidă creștere din lume. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea