Trei comune din Argeș - în top 30 localități care nu-și asigură un sfert din cheltuielile de funcționare

# Bebe Ivan (foto), primarul comunei Băbana, localitate care ocupă locul trei pe țară în această clasificare: „Un primar nu trebuie să strângă banii din comună și să îi dea pe salarii”

Institutul pentru Politici Publice București a publicat lista cu localitățile care nu își pot acoperi din venituri proprii nici măcar un sfert din cheltuielile de funcționare. Comuna Băbana se află pe locul trei în această listă după o comună din Bacău și una din Neamț. Pe listă, în top 30 de localităț,i se mai regăsesc încă două comune din Argeș, pe locul 19 – comuna Căldăraru și pe locul 23 comuna Poienarii de Argeș. În acest clasament întocmit de IPP București se mai află din județul Argeș și comuna Recea.

Primarul comunei Băbana: „Nu ai cum să rezolvi decât dacă strângi cureaua!”

După cum am precizat, comuna Băbana ocupă locul trei în acest clasament cu o pondere a veniturilor proprii în totalul cheltuielilor localității de doar 15%.
„Mai este după noi din județul Argeș comunele Căldăraru, Poienarii de Muscel și Recea. Eu sunt pe locul trei, pe țară… Nu ai cum să rezolvi decât să strângi cureaua. Am șase posturi libere și nu le scot la concurs pentru că ar trebui să cheltui mai mult pe salarii. Am dirijat toate atribuțiile lor la ceilalți colegi. Un primar nu trebuie să strângă banii din comună și să îi dea  pe salarii. Trebuie să mai facă ceva cu acești bani. Am avut cel mai mic excedent bugetar dintre comune, 1117 lei. O să îi bag la o sală de sport pe care să o facem în doi ani. Măcar să o începem. Toți primarii au băgat excedentul la salarii, eu nu fac asta niciodată! Suntem o comună care nu avem venituri. Apreciez comunele care au încasări extra-bugetare. Bravo lor, au industrie, au economie!”, a precizat primarul comunei Băbana, Bebe Ivan.

Primarul de la Căldăraru: „Noi avem venituri proprii, dar trebuie să fim cumpătați în tot ceea ce facem”

Pe locul 19 în clasamentul localităților care nu-și asigură nici măcar un sfert din cheltuielile de funcționare, cu o pondere a veniturilor proprii în totalul cheltuielilor de 20%, se află comuna Căldăraru.
„Nu știu cine a acreditat acest institut. Nu e chiar așa. Noi avem venituri proprii. Noi nu am fost interogați pe chstiunea asta. Am fost și eu surprins pentru că știu situația de la întâlnirea cu președintele și vicepreședintele Consiliului Județean de acum câteva săptămâni. Categoric ne susținem funcționarea. E mai complicat cu promovarea unor proiecte pentru că trebuie să fim foarte atenți și să prioritizăm în primul rând necesitățile. Ne trebuie sprijin atunci când promovăm un proiect și să fie și susținut că dacă executăm un studiu sau două de fezabilitate pe diferite obiective și acestea nu trec atunci se creează o problemă. Suntem cumpătați în tot ceea ce facem”, a precizat și primarul de la Căldăraru, Ionuț Rîcanu.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea