Noi trimiteri în judecată în dosarul de proxenetism din Câmpulung!

# Timp de 11 ani a figurat cu zero venituri, dar a deținut, prin apropiați, mașini de 360.000 euro și proprietăți de 500.000 euro # Din colecția de mașini de lux pe care inculpatul Petru Raia le-a deținut, pe numele celei trimise la prostituat, se află un Mercedes-Benz AMG G 63 (foto), din 2016, cu o valoare de 145.000 euro, asupra căruia organele legii au pus sechestru

Petru Raia, zis Inu, și Eusebi Samir Lăcătuș au fost trimiși în judecată la Tribunalul Argeș, în ianuarie 2018, pentru infracțiunea de proxenetism și spălare a banilor. Cei doi fac parte din lotul de 25 de persoane reținute la Câmpulung în octombrie 2016.
Petru Raia, zis „Inu” este unul dintre cei mai cunoscuţi şi titrați suspecţi de proxenetism din Câmpulung. Acesta este acuzat că a determinat-o pe L.C.C. să practice prostituția în beneficiul său (aceasta prostituându-se îndeosebi în Spania) și a primit în perioada 2008-2016 prin transfer bancar 84.021 euro, 19.816 lei și 1.885 dolari. Sumele de bani erau mult mai mari, serviciul de transfer bancar fiind doar una dintre modalitățile prin care banii ajungeau în posesia lui.
Se pare că cea care îi furniza bani lui Petru Raia avea o relație cu un cetățean spaniol, în vârstă de peste 60 de ani, cu o situație materială foarte bună. Pe surse am aflat că inculpatul, timp de 11 ani, mai exact între 2005-2016, nu a realizat venituri legale și figurează cu zero venituri. Dar acesta a deținut, prin apropiați, mașini în valoare de 360.000 euro și proprietăți de 500.000 euro.

Colecția de mașini de lux a lui „Inu”

În dosar se arată că „sumele de bani provenite din infracțiunea de proxenetism au fost folosite de inculpat în vederea introducerii lor într-un circuit legal în scopul ascunderii sau disimulării originii ilicite ale acestora pentru achiziționarea, pe numele unor persoane apropiate printre care și L.C. C., de autoturisme de lux, care ulterior au fost revândute fiind achiziționate altele sau bunuri imobile”.
Din colecția de mașini de lux pe care inculpatul le-a deținut pe numele celei trimise l-a prostituat se află un Mercedes-Benz AMG G 63, din 2016, cu o valoare de 145.000 euro, asupra căruia organele legii au pus sechestru. De asemenea, „Inu” a mai fost utilizatorul și proprietarul de fapt, printre altele, al unui Land Rover Range Rover LG, din 2014, înstrăinat în 2016 pe suma de 60.000 euro. A mai deținut un Porsche Cayenne Diesel, 2012, înstrăinat în 2015, valoare de vânzare 35.000 euro. Conform surselor noastre, Petru Raia a achiziționat autoturisme în valoare totală de peste 360.000 euro, cu precizarea că acestea nu au fost deținute toate în același timp.

Sechestru pe o pensiune aflată pe Valea Bărbușii

La fel ca alți inculpați acuzaţi de proxenetism, Petru Raia, de-a lungul timpului, a disimulat provenienţa veniturilor ilicite prin achiziţionarea de bolizi de lux sau înfiinţarea unor societăţi comerciale prin care derulau afaceri în domeniul alimentaţiei publice sau a prestărilor de servicii. Încercările de integrare în comunitate pentru a îndepărta suspiciunile privind preocupări mai puţin ortodoxe au avut şi rezultate. Vecinii lui Petru Raia, spun că nu ştiau cu ce se ocupă acesta, dar că este este un bun vecin, construind în localitate chiar un loc de joacă  care poate fi folosit de toţi copiii din zonă. Petru Raia ar fi și proprietarul unei pensiuni situate pe Valea Bărbuşii, construită în 2015, asupra căruia oamenii legii au pus sechestru. S-a reținut în sarcina inculpatului Petru Raia săvârșirea infracțiunii de spălare de bani în formă continuată constând în aceea că în perioada 2008-2016 din sumele de bani provenite din infracțiunea de proxenetism, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite al acestora, pe de o parte a achiziționat mașini de 360.000 euro, terenuri și investiții cu o valoare totală de 2.450.000 lei, iar pe de altă parte, în aceeași perioadă a introdus în patrimoniul societății Limited of Power SRL, deținută de familia sa, o sumă de peste 1,1 milioane lei, bani cu privire la care există probe că provine din infracțiunea de proxenetism.

Eusebi Lăcătuș a determinat-o pe actuala sa iubită și pe alte două femei să se prostitueze

În același dosar, alături de Petru Raia, a fost trimis în judecată pentru proxenetism și Eusebi Samir Lăcătuș. Acesta a determinat două foste iubite, dar și pe actuala iubită să practice cea mai veche profesie din lume. Femeile s-au prostituat în statele Uniunii Euopene în beneficiul inculpatului, acesta obținând între 2009-2016 prin transfer bancar 30.632 euro, 8.598 CHF și 75.468 lei, sumele fiind mult mai mari, serviciul de transfer bancar fiind doar una dintre modalitățile prin care banii ajungeau în posesia lui Lăcătuș.

26 de mașini au fost confiscate în urma perchezițiilor din Câmpulung

Pe 5 octombrie 2016, poliţişti de la Poliţia municipiului Câmpulung şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au efectuat 43 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Câmpulung şi a comunelor Bughea de Sus, Lereşti şi Poienarii de Muscel, la locuinţele unor alte persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2008 - 2016, persoanele vizate ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către 80 de femei, în state ale Uniunii Europene. Din activitatea infracţională, aceştia ar fi obţinut peste 3.000.000 de euro. 26 de autovehicule, aproape jumătate de kilogram de aur, 19.100 de lei, 82.000 de euro, 18 ceasuri şi 114 volane auto, au fost ridicate, în urma percheziţiilor efectuate în municipiul Câmpulung. Procurorii Parchetului Judecătoriei Câmpulung, dar și procurorii Parchetului Tribunalului Argeș au trimis în judecată mai mulți inculpați, împărțiți în mai multe dosare. De asemenea, în perioada următoare vor fi trimiși în judecată și ultimii inculpați din dosarul proxeneților  din Câmpulung. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea