Hoții care au furat seiful Primăriei Cocu, încă neidentificați

În vara anului 2017, în luna iunie, mai mulți hoți au încercat să sparga casa de bani a Primăriei Cocu, dar pentru că n-au reușit au furat seiful cu totul. Iar acesta nu cântărea deloc puțin, ci mai exact… 150 de kg. Cu toate acestea, hoții nu s-au dat bătuți și au dispărut cu tot cu seiful în care se găseau doar 2.000 lei. Ca să creeze o diversiune și să „opereze” fără să fie deranjați, aceștia sunt bănuiți că au dat foc unei case nelocuite, aflată la nici 100 de metri de Primărie. Așa se face că toată lumea ajuta la stingerea incendiului, iar din sediul Primăriei dispărea seiful. La nouă luni de la săvârșirea faptelor, făptașii tot nu au fost prinși.

„La trei zile de la spargere, o parte din cei bănuiți de mine erau pe plajă la mare”

Primarul Gheorghe Țucă are bănuielile lui în ceea ce privește hoții, dar spune că de la momentul săvârșirii faptei, nu a mai fost chemat să dea nicio declarație la poliție.
„Nu mai știu absolut nimic. Eu am bănuielile mele. Sunt oameni care știau exact ce să facă și care au mai intrat la mine în birou. Nu poți să spargi întreg biroul la primar și să furi DVR-ul cu înregistrările de pe camere, exact de pe zona care trebuia. Iar acolo erau trei DVR-uri.
Nu m-a mai căutat nimeni de la poliție. Au luat declarații decât în momentul spargerii. Au luat amprente. Au zis că au găsit ceva probe biologice și că le-au trimis la Mina Minovici la București, dar nu mai știm nimic de atunci. Nici măcar seiful gol nu a fost descoperit. La trei zile de la spargere, o parte din cei bănuiți de mine erau pe plajă la mare”, a precizat primarul Gheorghe Țucă (foto).

Edilul de la Cocu ne-a precizat că hoții au urmărit de fapt banii familiei sale. „Presupun că tot ei au dat focul la casa nelocuită ca să atragă atenția populației spre incendiu și ei să lucreze în voie. În seif erau în jur de 2.000 de lei. Dar ei au urmărit altceva. Stiau că am niște copii plecați prin străinătate și au presupus că ei au banii acasă și că eu i-aș ține în casa de bani de la Primărie. Asta au urmărit ei pentru că bani nu aveau cum să fie în casa de bani de la Primărie pentru că era sfârșit de lună și am depus toate încasările. Totuși, paguba a fost destul de consistentă pentru că au spart două uși, au furat DVR-ul de la camerile de înregistrare, suma de 2.000 lei, plus că a trebuit să iau o nouă casă de bani”, a mai adăugat Gheorghe Țucă (foto).
Mădălin Zamfir, purtătorul de cuvânt  al IPJ Argeș ne-a precizat că dosarul se află în lucru la Serviciul Investigații Criminale, nefiind soluționat până în acest moment.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea