După trei ani de proces, Primăria Valea Iașului nu se lasă de luptă

# Primăria Curtea de  Argeș nu pierde, deocamdată, platforma  industrială de nord a orașului

Nebunie cu prelungire pe sălile Tribunalului Argeș, în procesul de grănițuire dintre primăriile vecine, cea din Valea Iașului și cea din Curtea de Argeș. Miza? Un teren în suprafață de aproximativ 140 de hectare, cu contribuabilii de pe acesta cu tot, printre care, întâmplător, se află și fabrica Dr. Oetker. Actele – datate din anii 1962, cu care primarul din Valea Iașului intenționează să repună pe hartă limitele de localitate, trimit tot acest teren în comuna limitrofă municipiului Basarabilor, spre supărarea, chiar disperarea celor din urmă.
După un an și jumătate în care a așteptat completarea raportului de expertiză, primarul din Valea Iașului, Nicolae Barbu (foto), a înlocuit expertul desemnat de instanță. La sfârșitul anului 2015, expertul desemnat prin tragere la sorți de instanță, Gabriela Istrate, a depus la dosarul cauzei raportul de expertiză solicitat. Raportul a stârnit nemulțumirile ambelor tabere, care, așa cum se procedează, au formulat obiecțiuni. Printre acestea, s-a cerut – iar judecătorii au încuviințat – o schiță în care, cu două culori distincte, să se demarce hotarul actual, dar și cel propus, pentru a se vedea, exact, despre ce diferențe de teritoriu e vorba. Doar că… expertul desemnat nu s-a  grăbit  la fel de mult ca și ceilalți participanți la proces. Așa că, deși venise iarna, încă nu a găsit carioca roșie, spre nemulțumirea primarului din Valea Iașului.
În noiembrie 2016, la al optisprezecelea termen de judecată și după un an și jumătate în care s-a așteptat depunerea unui raport complet de expertiză și a completărilor acestuia, instanța a admis cererea de înlocuire a expertului desemnat inițial. Cererea a fost formulată de Primăria Valea Iașului.

În fine, după zeci de termene și schimbarea a trei experți, instanța a decis:
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Stabileşte că linia de hotar dintre Comuna Valea Iaşului şi Municipiul Curtea de Argeş este cea trasată cu verde fluorescent în schiţa anexă la raportul de expertiză tehnică judiciară întocmit de inginer expert Oprea Daniel – f. 350 dosar. Obligă pe pârâta U.A.T. Valea Iaşului să plătească în contul expertului tehnic Oprea Daniel suma de 2007.5 lei, reprezentând diferenţă onorariu suplimentar de expert. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 22 ianuarie 2018, la Tribunalul Argeş - Secţia Civilă, complet specializat Contencios Administrativ şi Fiscal.
Document: Hotarâre  59/2018  22.01.2018


Adică, pe românește, rămâne ca și până acum. Doar că primăria Valea Iașului mai are o cale de atac, pe care intenționează să o folosească.
# Redactor:  Care sunt următorii pași? A Sosit motivarea judecătorilor?
Primar Valea Iașului: Am formulat  deja recursul, dar încă nu a venit motivarea. O  să  revenim, însă trebuia făcută pentru a nu pierde termenul. Este subțire de tot argumentul oferit.  Eu am venit și am spus de ce contest acest hotar. Cele patru variante prezentate de cel de-al treilea expert  au fost așa:  varianta   1962, corectă și argumentată cu documente, care, din punctul meu de vedere e cea bună; au venit cu varianta 2, din 1969, care nu are niciun argument, această variantă cuprindea și zona Dr. Oetker la noi; varianta a 3-a, din 1973, care are, ca argument de bază P.U.G.-ul făcut atunci. Păi, normal că dacă are ca argument de bază P.U.G.-ul făcut atunci, în anii 1971-1972, nu se mai potrivește zonarea. Iar varianta 4, din 1978, era aproximativ varianta 1, cea din 1962. Și alege expertul varianta 3, cea dezavantajoasă, iar instanța zice că dacă expertul a ales așa... noi de ce să zicem altfel? Dar, pe ce baze? Unde se ține cont de celelalte variante? Este vorba de 150 de hectare. Dacă instanța o ține așa, ce să fac?  Toate discuțiile au pornit pentru că eu nu am semnat hotarul cu Curtea de Argeș. Hotarul, după mine, nu poate fi contestat, e vorba de documentele pe care le-am depus. O să vedem ce se întâmplă mai departe...
# Redactor: Deci nu renunțați la luptă...
Primar Valea Iașului: Nu. Nu am cum. Cum să renunț, când eu am actele la dispoziție?
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea