Nicolescu atacă conducerea PDL pentru că se laudă cu atragerea de fonduri

# Constantin Nicolescu:  Nu e corect ca cineva din  partidul ăsta de la  guvernare să-şi revendice  acest lucru. Nu a venit  cineva peste noapte  şi a pocnit din degete  şi a venit finanţarea. La conferinţa de presă organizată săptămâna trecută de Consiliul Judeţean Argeş s-a discutat despre proiectele la nivel de regiune. A fost invitat şi directorul ADR Sud Muntenia, domnul Liviu Muşat. Acesta a trecut în revistă proiectele din judeţul nostru şi a început cu drumul de la Dâmbovicioara, care este deja dat în folosinţă, iar la Lereşti şi la Muşăteşti lucrările sunt într-un stadiu avansat.
Proiectul de la Moliviş este depus şi directorul ADR speră ca până la sfârşitul trimestrului al treilea să fie finanţat, iar Muzeul de la Goleşti are un proiect depus care este într-o stare avansată şi cu siguranţă va fi contractat. Planul integrat de dezvoltare de la Mioveni are deja aprobate şi finanţate 4 milioane de euro. La Curtea de Argeş şi la Costeşti, din punctul de vedere al directorului ADR, ar trebui grăbită implementarea, întrucât acestea sunt într-o oarecare întârziere. La Câmpulung proiectul pentru Parcul Creţulescu a fost finanţat şi urmează şi liceul. Şi pentru şcoli vor veni bani, şcoala nr. 19 a primit o finanţare de 5 milioane de euro. Sunt finanţate proiecte şi pentru şcolile din Cicăneşti, Mihăeşti şi Călineşti. Ca o concluzie, directorul Liviu Muşat a spus că Programul Regional Operaţional este în grafic. Sunt ceva întârzieri, dar împreună cu beneficiarii şi constuctorii se încearcă o rezolvare.
Constantin Nicolescu a spus că Argeşul a fost primul care a predat Planul de Dezvoltare Locală şi Regională. „Din 2004 lucrează Consiliul Judeţean cu Primăria Câmpulung la planul pentru Parcul Creţulescu. Aprecierea trebuie făcută încă de la primărie, firma de consultanţă. Toate aceste proceduri, de la faza de idee până la faza de recepţie durează între 3 şi 5 ani. Nu e corect ca cineva din partidul ăsta de la guvernare să-şi revendice acest lucru. Nu a venit cineva peste noapte şi a pocnit din degete şi a venit finanţarea” a continuat
acesta.
Întrebat despre regionalizarea administrativ teritorială, Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia, a spus că este de părere că ar trebui axată pe regionalizare economică şi judeţele ar trebui să rămână. „Eu nu port haina politică, ca specialist, acesta este puntul meu de vedere”, a continuat acesta. Ţinând cont de faptul că domnul director este membru marcant al PSD Călăraşi, l-am contactat pentru a ne mai da câteva lămuriri.
# Aţi declarat la CJ Argeş, la conferinţa de presă, că nu aţi îmbrăcat haina politică. Cum comentaţi acest lucru, ţinând cont de faptul că sunteţi membru PSD de peste 13 ani?
L.M.: Îmi pare rău că nu am fost foarte explicit, dar eu am vrut să spun că am dat jos haina politică şi vă voi da o declaraţie din punctul de vedere al specialistului. Am spus că declaraţia mea nu are legătură cu haina politică. Asta am vrut să spun şi îmi pare rău că am fost greşit înţeles. Vă daţi seama că asta este o chestie verificabilă şi nu am vrut să ascund nimic. Nu-mi este ruşine de ceea ce fac, nici la muncă, nici în politică. Nu am interes să păcălesc pe nimeni. Este un subiect atăt de important, încât depăşeşte cu mult politicul. Acest lucru îşi va pune mult timp amprenta asupra noastră. Tocmai de asta cred că este un subiect care ar trebui dezbătut de toată lumea, dumneavoastră presa, societatea civilă, eu cred că toată lumea ar trebui să-şi apună părerea vis-a-vis de această problemă.
# V-am sunat să lămuresc acest lucru, întrucât aţi spus că nu v-a întrebat nimeni care este părerea dumneavoastră despre regionalizare. Nu cred că aveau de ce să vă mai întrebe. Cred că ştiau părerea dumneavostră, ţinând cont de faptul că sunteţi membru PSD.
L.M.: Râde...... Politic, ştiţi care este marea problemă? Nici măcar colegii mei nu m-au întrebat care este părerea mea despre regionalizare.
# Nu cumva este o incompatibilitate faptul că fratele dumneavoastră lucrează la BRCT Călăraşi?
L.M.: Nu este o incompatibilitate. Aceste birouri sunt nişte organizaţii neguvernamentale. Organizaţiile neguvernamentale nu au nicio chestie de incompatibilitate. L.C.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea