Prof. univ. dr. Vlad Alexandru Ciurea este, de vineri, Doctor Honoris Causa al Universității din Pitești

Într-un cadru solemn, dar  primitor, conducerea Universității din Pitești s-a întrunit vineri, 30 martie 2018, ora 14, la ceremonia de decernare a titlului  Doctor Honoris Causa domnului prof. univ.dr.  Alexandru Vladimir Ciurea, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Ceremonia a avut loc în Sala Senatului –Rectorat, Str. Târgul din Vale nr.1. Nu au lipsit, în afară de corpul academic, prefectul județului, membri ai Consiliului Județean, medici, profesori.
Prof. dr. Alexandru Chirleșan: Eu am  foarte multe de spus în afara cadrului formal. Trebuie să spun că atunci când și-a lansat cartea ”Călătorii spre centrul gândirii”, eu, inginer de profesie, am fost mai reticent. Cartea, apoi, a citit-o, după mine, întreaga familie. Este fascinantă, chiar dacă descrie viața unui medic. Pentru Universitatea din Pitești este o mare onoare festivitatea de azi, îi doresc domnului profesor să fie sănătos, ca și până acum, să aibă parte de împliniri, noi toți îi mulțumim că a acceptat să fie parte a echipei noastre.
Prof. univ. dr. Mihai Popescu: Domnul  Alexandru Vladimir Ciurea este profesor de Neurochirurgie și îndrumător de teze de doctorat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, membru al Academiei de Științe Medicale, președinte al Comisiei Naționale de Neurochirurgie, fost Șef al Secției de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”,. Contribuţiile în domeniul Neurochirurgiei i-au adus profesorului Ciurea o largă recunoaştere națională și internaţională. Închei aici partea de titluri, pentru că, a le prezenta pe toate, înseamnă să vă țin  aici ore întregi. Este  mult de spus despre domnia sa, despre personalitatea umană pe care o reprezintă, Am fost subalternul domnului profesor, apoi collaborator, am scris, împreună, diverse lucări, diverse cărți. Domnul profesor și-a dedicat întreaga viață domeniului ales, neurochirurgiei. A scris zeci de cărți, zeci de articole, arătând că s-a  aplecat, asiduu, nu numai asupra domeniului practic, ci și asupra celui al cercetării.
Conferirea titlului menționat este, de fapt, un act de normalitate, prin care se recunosc contribuțiile și meritele  domniei sale  în vererea afirmării  pe plan  național și mondial a  școlii românești de neurochirurgie și a învățămîntului românesc.
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea