Președintele PSD Pitești despre proiectul unui dezvoltator imobiliar: "Am dat aviz negativ!"

Tot mai multe solicitări de construire a unor blocuri pe suprafețe foarte mici sunt respinse în Consiliul Local Pitești. Acest lucru se datorează și faptului că zona centrală a Piteștiului este practic sufocată din cauza aglomerației și a traficului. Președintele PSD Pitești, consilierul local Cristian Gentea, s-a opus în ședința de Consiliu Local, din martie, la aprobarea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru un bloc. SC Emir Export-Import SRL ar fi vrut să construiască un bloc de locuințe cu două etaje, cu spații comerciale la parter, pe doar 180 mp chiar în zona centrală a municipiului, pe strada Victoriei. Consilierul local Cristian Gentea a spus că nu este de acord cu modul cum s-au calculat locurile de parcare, zona cu pricina fiind oricum foarte aglomerată. În cele din urmă, proiectul a fost respins în urma votului din Consiliul Local Pitești.
"Comisia 2 (n.r, de Urbanism) a dat aviz negativ pe partea tehnică și oportunitate! Am discutat la ședință despre numărul de locuri de parcare și s-a invocat suprafața utilă. Din punct de vedere al oportunității, eu personal m-am opus acum două luni, în aceeași zonă la o construcție de 243 mp, la 300 m distanță de aceasta. Deci chiar dacă se rezolvă cu locurile de parcare, mă voi opune la vot", a declarat Gentea în plenul ședinței de Consiliu Local.
Recent, o parte dintre consilierii locali piteșteni au fost chiar audiați la Parchetul Judecătoriei Pitești pentru că nu au aprobat construirea unui bloc. Ca și de această dată, argumentul principal al consilierilor de a respinge proiectul a fost aglomerarea zonei în care se dorea construcția clădirii.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea