Răspuns halucinant dat de secretarul de stat Dan Dumitrescu la situația copiilor îmbolnăviți cu SHU

# La o întrebare adresată de parlamentarul Dănuț Bica (dreapta) către Ministerul Sănătății, acesta a primit un răspuns copiat greșit dintr-un raport vechi
S-au împlinit recent doi ani de la momentul în care eficiența sistemului sanitar din România a fost pusă la grea încercare prin înregistrarea mai multor cazuri de copii cu afecțiuni digestive grave, majoritatea din Argeș. În februarie 2016, trei bebeluși din Argeș au murit după ce au fost diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic (SHU). Cauza exactă a îmbolnăvirii copiilor a rămas încă incertă.

Deși a trecut atâta timp, Ministerul Sănătății nu a prezentat concluziile finale cu privire la îmbolnăvirilor celor mici sau care sunt vinovații pentru situația creată. Mai mult, la o întrebare adresată de deputatul Dănuț Bica către Ministerul Sănătății privind concluziile anchetei realizate în cazul copiilor îmbolnăviți cu SHU în județul Argeș în anul 2016, parlamentarului i se răspunde cu texte neconforme realității actuale. Parlamentarul argeșean a formulat zilele trecute către ministrul Sănătății, Sorina Pintea, o nouă întrebare privind situația copiilor îmbolnăviți cu SHU.

Dănuț Bica: „Am primit un răspuns superficial și confuz”

„În urma unui răspuns primit de către un domn secretar de stat, în noiembrie 2017, mi s-au furnizat informații incomplete la solicitările formulate. De asemenea, răspunsul primit poate fi catalogat ca superficial și confuz. Se pare că cel care mi-a răspuns la întrebare a copiat un text dintr-un raport și nici măcar nu a citit ce mi-a scris. Dacă citea constata că datele nu erau actualizate. Zilele trecute am formulat o nouă întrebare către Ministerul Sănătății pentru a afla care este stadiul cercetărilor efectuate în acest caz”, ne-a precizat deputatul PNL Dănuț Bica.
În cele ce urmează vă prezentăm răspunsul superficial oferit de către secretarul de stat Dan Dumitrescu.
„…Focarul legat de o serie (tranșă) de produse contaminate se poate declara închis abia la aproximativ 2 săptămâni (perioada maximă de incubație) după data oficială a expirării produselor. Conform informațiilor transmise de ANSVSA termenul de expirare al unuia dintre produsele identificate cu E.coli O 26 (cașcaval Rucăr) este luna august 2016, motiv pentru care în acest moment nu se poate declara închis acest focar”, se arată în răspunsul formulat de secretarul de stat Dan Dumitrescu, din cadrul Ministerului Sănătății, la solicitarea formulată de parlamentarul argeșean Dănuț Bica.

Secretarul de stat Dan Dumitrescu este fiul administratorul public al judeţului Teleorman pus sub acuzare în dosarul Tel Drum

Secretarul de stat Dan Dumitrescu este din Teleorman şi este fiul lui Mircea Dumitrescu, administratorul public al judeţului Teleorman pus sub acuzare în dosarul Tel Drum. Dan Dumitrescu a fost dat afară de Sorin Grindeanu şi reangajat de Mihai Tudose ca secretar de stat.A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea