Costel Zamfir, fostul primar din Bradu, chemat în fața Curții de Conturi pentru un contract păgubos

Primăria Bradu este călcată, din nou, de Curtea de Conturi. De data aceasta, este avut în vedere, probabil în urma uneai reclamații, contractul prin care primarul Costel Zamfir a închiriat, pentru o perioadă de 49 de ani, sediul fostei unități militare. Oficialii veniți în control l-au chemat inclusiv pe fostul primar Zamfir, ca să îl întrebe detalii cu privire la acest contract. Apoi, au recomandat edilului în funcție, Dan Stroe, să îl rezilieze, pentru că a fost încălcat. Dan Stroe a formulat o propunere de Hotărâre a Consiliului Local. Dar, surpriză: consilierii au fost de altă părere. Iată cum s-au desfășurat ”ostilitățile”, povestite, pe pagina de socializare, chiar de un consilier local, Andrei Niță.

”Şedinţa Consiliului Local Bradu (20.03.2018)
Acum o săptămână, marţi – 20.03.2018, ora 16:00, a avut loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Bradu. La sediul Primăriei au fost convocaţi toţi cei 15 consilieri. Au fost prezenţi 14, lipsind 1 (Niţă Andrei - UNPR). Lucrările şedinţei au fost prezidate de domnul Soare Cristinel (PAM), iar pe ordinea de zi s-a aflat un singur punct:
1. Proiect de hotărâre iniţiat de primar privind rezilierea contractului de concesiune nr. 5719 din 16.12.2005 încheiat cu SC Dacorom Company SRL.
- Proiectul de hotărâre a fost prezentat de domnul primar. Domnia sa informează Consiliul Local că acest contract a fost încheiat în timpul mandatului de primar al lui Costel Zamfir şi prevede concesionarea către SC Dacorom Company SRL (firmă deţinută de Ion Necula), pe o perioadă de 50 de ani, a fostei Unităţi Militare din Geamăna. Domnul Stroe cere consilierilor să voteze rezilierea contractului respectiv, motivând că SC Dacorom Company SRL nu a respectat prevederile contractuale (nu a plătit impozitul, a subînchiriat o parte din spaţiu etc).
- Proiectul este supus la vot şi se obţine următorul rezultat: 8 voturi «pentru» (Achim Traian, Badea Stelian, Buşe Alexandru, Cîrstea Stoicănel, Militaru Georgel, Negoi Gheorghe, Vergea Ion, Ion Adrian) şi 6 «abţineri» (Cristescu Darius, Dumitru Mugurel, Petre Georgel, Şerb Stelică, Soare Cristinel, Stancu Alexandru). Rezilierea contractului nu a fost aprobată deoarece, fiind vorba de administrarea domeniului comunei, această hotărâre se poate adopta numai cu votul a cel puţin două treimi din numărul consilierilor în funcţie (Legea nr. 215/2001, art. 46, alin. 2), în cazul nostru fiind necesare 10 voturi «pentru».
ANDREI NIŢĂ
Consilier local Bradu”


Așadar, rămâne ca și până acum. Să vedem părerea Curții de Conturi. Vom reveni cu amănunte! A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea