Concurs amânat la ABAAV! Subalternul directorului general a prezidat comisia de concurs a ”șefului” de la Apele Române

#  Concursul pentru postul de director la Administrația Bazinală Argeș-Vedea i-ar fi adus fa ță în față pe Adrian Moisescu și pe Victor Sandu, șeful interimar de la ANAR #  Legalitate sau abuz în serviciu? Directorul adjunct a admis dosarul directorului general  #  Comisia de soluţionare a contestaţiilor a amânat desfășurarea concursului

Concurs cu scântei la Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea! Decizia șefului interimar de la Apele Române, Victor Sandu, de a candida în județul nostru pentru postul de director la ABAAV a creat confuzie și tensiune. Spunem acest lucru pentru că Victor Sandu a încercat „să centreze, să dea cu capul și să marcheze”, toate în același timp. Semnătura șefului de la Apele Române apărea pe anunțul în care sunt specificate condițiile de participare sau bibliografia la concursul pentru care el însuși candida. Mai mult, președintele comisiei de concurs era chiar adjunctul acestuia, Gheorghe Constantin Rusu. Pe surse am aflat chiar că Victor Sandu nu îndeplinea nici măcar condiția de vechime de 5 ani minim în domeniul gospodăririi apelor. Astfel se face că, pe 30 martie, la două zile de la selecția dosarelor de concurs pentru funcția de director la ABAAV, candidați admiși fiind Adrian Moisescu și Victor Sandu, Comisia de soluţionare a contestaţiilor a solicitat şi a obţinut amânarea calendarului de desfăşurare a concursului. Noul calendar pentru desfăşurarea concursului urmând a fi publicat în perioada următoare.
Inițial, s-a crezut că actualul director al ABAAV, Bogdan Gorunescu,  va fi  unul dintre candidați. Acesta, însă, probabil că a zis ”pas” în momentul în care Victor Sandu, actualul șef general al Apelor Române, a decis să se înscrie. Așa, au rămas  în cursă numai doi candidați, Sandu și Adrian Moisescu, ultimul fiind fost șef al ABAAV, deci o persoană calificată. Mai mult, pe lângă vechimea adunată în sistem, Adrian Moisescu și-a luat, acum câțiva ani, chiar și doctoratul, cu o lucrare în domeniu. Doar că, la o privire sumară a anunțului privind scoaterea la concurs a postului de director, apar neconcordanțele: Victor Sandu nu are vechimea necesară, de cinci ani în sistem, atât cât cere, minimal, pachetul publicat de condiții specifice. Ciudat, dacă nu ilegal este și faptul că președinte al Comisiei de concurs a fost numit chiar Gheorghe-Constantin Rusu, care este adjunctul lui Victor Sandu. Lista poate continua cu studiile acestuia, care sunt de construcții de mașini, specializare neregăsită în lista calificărilor necesare.
Ei bine, prima etapă, cea a dosarelor, i-a albit CV-ul lui Sandu,  trecând deci peste studii și, mai ales, peste vechimea în sistem. Așa încât ambii candidați au fost admiși, ceea ce s-ar putea să fie de natură a face atente alte organe ale statului român. În cele din urmă după mai multe contestații formulate împotriva rezultatului de selecție a dosarului de înscriere, concursul a fost amânat. „Din motive obiective, Comisia de soluţionare a contestaţiilor, constituită în vederea soluţionării contestaţiilor la concursul pentru ocuparea postului corespunzător funcţiei contractuale de conducere pe perioadă nedeterminată de director al ABAAV a solicitat şi a obţinut amânarea calendarului de desfăşurare a concursului”, se arată într-un anunț publicat pe site-ul ANAR.

Bogdan Gorunescu: „Spuneam că o să candidez, însă nu m-am mai înscris”

Întrebat de situația privind candidatura șefului său de la ANAR, directorul interimar de la ABAAV, Bogdan Gorunescu, a răspuns foarte evaziv. Trebuie menționat că răspunsul acestuia a fost oferit înainte de a se lua decizia de amânare a concursului.
# Redactor: De ce nu v-ați înscris la concurs? În urmă cu o săptămână afirmați sus și tare că vă înscrieți!
Bogdan Gorunescu: Spuneam, însă nu m-am mai înscris deocamdată... vom vedea ce se va întâmpla, nu știu...
# Redactor: Din cauză că s-a înscris șeful de la București?
Bogdan Gorunescu: Nu știu... fiecare face ce vrea, nu pot eu să comentez...
# Redactor: Cum vă explicați însă faptul că șeful comisiei de examinare e chiar directorul adjunct, adică subalternul unuia din concurenți?
Bogdan Gorunescu: Nu mă puneți pe mine să vorbesc ce fac, la București, alții. Nu știu, habar n-am... chiar nu știu să vă răspund.

Ce zicea Gorunescu înainte ca șeful său să își anunțe candidatura

Candidatura șefului general de la Apele Române pe postul de director la ABAAV l-a luat pe nepregătite pe Bogdan Gorunescu, care s-a dat la o parte. Vă reamintim că în momentul scoaterii postului la concurs, Gorunescu a declarat, pentru „Atitudine în Argeș”, foarte optimist, că va candida… cu siguranță pentru postul de director. Siguranța acestuia a dispărut definitiv când șeful său de la București, Victor Sandu, a hotărât să îi ia locul… la concurs. „Normal că particip la concurs. Eu cred că oricine ar vrea să participe. Actele vor fi depuse la București. Nu știu dacă vor fi și alți candidați, o să vedem”, a precizat Bogdan Gorunescu, la începutul lunii martie, pentru Atitudine în Argeș”. De asemenea, acesta a mai adăugat că: „ „La vârsta mea nu trebuie să mai învăț. Sunt bine pregătit că altfel nu eram pe acest post”.
A.S.

Click AICI pentru a vizualiza documentul cu semnătura președintelui de comisie, care este chiar actualul adjunct al directorului

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea