Magistrații Curții de Apel Pitești au soluționat dosarul privind introducerea în țară a peste 300 de kg de droguri

Pe rolul Curţii de Apel Piteşti s-a aflat, în apel, un dosar în care inculpații, doi cetățeni turci și doi români din județul Vâlcea, sunt acuzați de introducerea în țară a 310 kg de heroină. Pe 6 martie, Curtea de Apel Pitești a decis majorarea pedepselor la trei dintre inculpați. Este a doua cea mai mare captură de droguri înregistrată la noi în țară, după ce în vara anului 2016, au fost descoperite de autorităţile române 2,45 de tone de cocaină în patru containere în Portul Constanţa.
Începând cu luna mai 2014, inculpatul Yigit Hakan a iniţiat, şi ulterior, împreună cu inculpatul Săman George-Solomon a constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat în luna martie 2015 şi inculpaţii Bîngă Liviu-Constantin şi Sincar Huseyin, în scopul săvârşirii de infracţiuni privind traficul internaţional de droguri de mare risc. În 2015, cei patru au fost prinşi în flagrant în timp ce introduceau în România nu mai puţin de 310 de kilograme de heroină, cu o valoare de piaţă a drogurilor de aproximativ 40.000.000 de euro. Transportul s-a făcut cu TIR-urile a două firme înregistrate în municipiul Râmnicu Vâlcea, patronii acestora fiinf Săman George-Solomon (foto) şi Bîngă Liviu-Constantin (foto). Sub paravanul transporturilor de mărfuri, bărbaţii din Râmnicu Vâlcea făceau trafic de droguri de mare risc. Heroina era disimulată în rezervorul celor două TIR-uri aparţinând SC Unitrafic SRL şi SC Resident SRL.

Trei dintre inculpați au primit pedepse mai mari

Pe 6 martie, Curtea de Apel Pitești a decis, prin hotărâre definitivă, majorarea pedepselor la trei dintre inculpați, în timp ce al patrulea a beneficiat de o reducere a pedepsei. La apel, Yigit Hakan a primit 22 de ani închisoare, cu patru ani și patru luni mai mult decât hotărârea de pe fond; Sincar Huseyin a primit 18 de ani închisoare, cu patru ani și opt luni mai mult; lui Săman George Solomon i s-a aplicat pedeapsa de 6 de ani închisoare, fiind majorată cu un an și patru luni, iar inculpatului Bîngă Liviu Constantin i s-a redus pedeapsa de la 14 ani de închisoare la 9 de ani închisoare. La inculpați li s-au interzis, pe cinci ani, și drepturilor prevăzute de art. 66. În urma deciziei Curții de Apel Pitești s-a dispus amendarea, dar si dizolvarea societaților implicate în dosarul de trafic de droguri. Societatea Unitrafic SRL a primit o amendă de 265.000 lei și Resident SRL - 260.000 lei, precum și pedeapsa complementară a dizolvării.
“Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că aceste transporturi de droguri erau organizate sub paravanul unor transporturi legale de mărfuri, prin intermediul unor societăţi comerciale, ce deţineau autocamioane înmatriculate în România şi în ale căror rezervoare erau amenajate lăcaşuri speciale pentru disimularea drogurilor”, se arăta în comunicatul DIICOT. Rolul grupului constituit pe teritoriul României a fost acela de a prelua drogurile din Turcia sau Ucraina şi de a le transporta în vestul Europei (Olanda, Germania), cu tranzit pe teritoriul României.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea