Zonele deficitare în Argeș - în asistență spitalicească

# Deși salariile medicilor au crescut, în județ există multe posturi vacante

În urma modificărilor salariale aplicate de la 1 martie, veniturile personalului din spitale a crescut considerabil. De exemplu, un medic specialist din Spitalul Județean Argeș poate câștiga în acest moment un venit brut între 9.900 lei și 12.521 lei, la care se pot adăuga și sporuri consistente, de până la 6.000 lei, după caz. Cu toate acestea, în Argeș, încă mai există zone deficitare în asistența spitalicească.
Conform unei informări a Casei Județene de Asigurări de Sănătate Argeș, în ședinta din 11 aprilie 2018 a comisiei constituite pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului–cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018-2019, au fost stabilite și zonele/localitățile deficitare din punct de vedere al existenței medicilor de o anumita specialitate. Astfel se face că în cadrul unitaților sanitare cu paturi la nivelul județului Argeș pentru anul 2018 se caută medici pentru următoarele specializări:
# Curtea de Argeș:  ATI, cardiologie, medicină de urgență, oncologie, diabet și boli de nutriție, neurologie, radiologie;
# Câmpulung: ORL, oncologie, boli infecțioase, radiologie și imagistică, medicină de urgență;
# Costești: medicină interna, obstetrică - ginecologie, neonatologie, urologie, pediatrie, urgență;
# Mioveni: ATI, neonatologie, medicină de urgență, recuperare;
# Ștefănești: medicină de urgență, neurologie, recuperare, medicină de laborator, epidemiologie, paliative, geriatrie;
# Pitești: ORL, ATI, oftalmologie, neonatologie, psihiatrie, chirurgie plastică și reparatorie, neurochirurgie, neurologie, oncologie, cardiologie intervențională, diabet, urologie, nefrologie, ortopedie, gastroenterologie, chirurgie vasculară, chirurgie, UPU.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea