Cătălin Rădulescu: „Îi sfidez pe cei care mă critică în Argeș”

# ”Îi cer deputatului de Argeș Nicolae Georgescu să își retragă semnătura de pe inițiativele mele. Nu mă onorează calitatea dânsului de co-inițiator”, mai precizează Rădulescu
Într-o postare pe contul personal de Facebook, deputatul Cătălin Rădulescu, anunță că cele trei inițiative legislative propuse de el au primit avizul comisiilor juridice. Unul dintre proiectele inițiate de el prevede că faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de 3 ani. Alt proiect se referă la faptul că persoanele condamnate, inclusiv pentru corupţie, cu pedepse de până la cinci ani de închisoare ar putea beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau în zilele de week-end, într-un centru special înfiinţat. Pentru că organizația PSD Argeș i-a retras sprijinul politic, deputatul Cătălin Rădulescu îl taxează pe parlamentarul argeșean Nicolae Georgescu și îi cere public acestuia să își retragă semnătura de pe toate inițiativele sale. Motivul: nu îl onorează calitatea sa de co-inițiator.

„Nu fac parte din colegii care nu au inițiative legislative pentru oameni”

„Iată ca cine muncește, odată cu primavara culege roadele. Nu fac parte din colegii care nu au inițiative legislative pentru oameni și îi sfidez pe cei care mă critica în Arges , dar care se împăunează cu inițiativele mele legislative atunci când acestea devin legi. Iată ca trei inițiative legislative, ale căror inițiator sunt, au primit avizul comisiilor juridice din cameră sau din senat în ultimele două săptămâni.
Le mulțumesc pe această cale președintelui PSD, Liviu Dragnea, celor doi lideri ai grupurilor parlamentare PSD din Cameră și Senat, Daniel Suciu și Serban Nicolae, secretarului general PSD, Marian Neacsu, președinților comisiilor juridice din Camera și Senat, Eugen Nicolicea și Robert Cazanciuc, și nu în ultimul rând colegilor mei deputați care au avut încredere in mine și au semnat aceste trei inițiative legislative ca, co-initiatori. Însă ii cer public deputatului de Arges, Nicolae Georgescu sa își retragă semnătura de pe aceste trei inițiative cât și de pe toate celelalte inițiative ale cărui inițiator sunt, pentru că nu mă onorează calitatea dânsului de co-inițiator.
Cele doua inițiative care reprezintă o reparație morală și etică fata de toti primarii din țară, care sunt în procese de ani de zile cu ANI, pe incompatibilitate sau conflict de interese, și care stabilesc trei lucruri: incompatibilitatea și conflictul de interese se aplică și sunt valabile numai pentru mandatul în care primarul s-a găsit în această situație și nu pentru un mandat ulterior; prescripția faptelor de incompatibilitate și conflict de interese se face la trei ani de la momentul incompatibilității sau a conflictului de interese; primarii sau consilierii locali pot desfășura și activități economice care nu interferează cu activitatea primăriei, fără sa intre in incompatibilitate sau conflict de interese. M-am bătut ca aceste aberații din legea ANI, din cauza cărora sute de primari aleși de cetățeni și-au pierdut mandatul, iar alte sute sunt în procese, să dispară. Cea de-a treia inițiativa legislativă, care a fost amendată în comisia juridică a camerei, se referă la pedeapsa alternativă, și anume la executarea pedepselor de până la trei ani, prin pușcărie la domiciliu. Ea a fost amendată prin mărirea termenului la 5 ani pentru pedepse.
Voi susține însă la Senat, ca sa beneficieze de pedeapsa alternativă , și anume pușcăria la domiciliu și mamele cu copii, gravidele, bolnavii cu boli grave incurabile și persoanele peste 60 de ani, așa cum am prevazut in forma inițială a inițiativei legislative. E o măsura umană pentru persoanele care primesc pedepse mici pentru fapte fără violență. Sper ca cele trei inițiative sa treacă și de Plenul Senatului și al Camerei Deputaților și sa devină legi…”, a precizat pe Facebook, deputatul Rădulescu.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea