Peste 60 de miliarde lei vechi zac în conturile Primăriei Mărăcineni fără să poată fi folosiţi

# Blocajul este datorat Poliţiei Piteşti şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti care nu restituie documentele ridicate de la Primărie.S-a împlinit deja un an de la evenimentele care au zguduit comunitatea locală de la Mărăcineni. Pentru că, acum un an, primarul şi viceprimarul comunei au fost reţinuţi şi cercetaţi penal de procurori pentru fapte de corupţie, după ce au fost reclamaţi că şi-ar fi însuşit bani în urma unor proiecte şi studii de fezabilitate care ar fi fost plătite cu sume supraevaluate.
La acea dată, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au făcut mai multe percheziţii la domiciliile edililor, precum şi în birourile din Primărie, de unde au ridicat toate documentele (în original) considerate necesare derulării anchetei.
Ancheta a început în urma unei sesizări formulate de câţiva consilieri locali din comuna Mărăcineni, printre suspiciunile la adresa primarului Nicolae Şerban numărându-se fapte de abuz în serviciu şi delapidare. Potrivit anchetatorilor, primarul ar fi făcut achiziţii publice la preţuri neconforme cu realitatea, iar anumite proiecte şi studii de fezabilitate ar fi fost plătite cu sume de bani supraevaluate.
După o lună de arest preventiv, primarul şi viceprimarul comunei au fost eliberaţi, reluându-şi funcţiile deţinute la Mărăcineni. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu teancurile de acte ridicate de anchetatori, acte care, din punct de vedere al investiţiilor atât de necesare comunei, au blocat total activitatea. Aşa se face că, în momentul de faţă, primăria Mărăcineni este una din cele mai bogate din ţară. Pentru că are în cont 60 de miliarde lei vechi, bani alocaţi investiţiilor de utilitate publică. Numai că, neavând acte, nu îi poate cheltui. Situaţia este una dementă, putem spune, pentru că deblocarea situaţiei ar fi uşor de realizat. Primăria şi Consiliul Local şi-ar putea primi înapoi actele, dacă… s-ar face nişte banale copii xerox. Dar nu, Parchetul cercetează cu atenţie…

Deputatul Radu Vasilică: Bănuiesc că este un blocaj politic.

În data de 29 iunie, deputatul PSD Radu Vasilică a depus o interpelare la Camera Deputaţilor, interpelare adresată primului ministru Emil Boc. Obiectul interpelării: Nevoia urgentă a returnării documentelor necesare investiţiilor din comuna Mărăcineni – judeţul Argeş, reţinute pentru un timp îndelungat de organele de anchetă. În interpelare, deputatul PSD arată că au fost depuse numeroase cereri de către administraţia locală pentru  returnarea documentelor necesare reluării investiţiilor, cereri însă rămase nesoluţionate sau fără răspuns.
„Am intervenit de numeroase ori, atât eu cât şi domnul senator Valeca, atât la Ministerul Administraţiei şi Internelor, cât şi la Ministerul Justiţiei. Nu dorim să ne amestecăm în procesul de justiţie, dorim numai să putem debloca o situaţie care a blocat, practic, dezvoltarea localităţii. Bănuiesc că este un blocaj politic, altfel nu îmi explic slaba viteză de reacţie a organelor abilitate. Aştept cu mult interes răspunsul primului ministru care trebuie să vină în câteva zile pentru a fi în termen” – ne-a declarat domnul deputat.
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea