Ilegalități pe bandă rulantă la Direcția Apelor

# Directorul în funcție, Victor Sandu, este jurizat de directorul adjunct # Mai multe legi au fost încălcate în etapa selectării dosarelor

Continuă concursul cu probleme, de care am mai scris, la Direcția Apelor Argeș. Directorul general, Victor Sandu, și-a aranjat o prostie de concurs, în care președintele comisiei este chiar adjunctul său. Din păcate, a mai apărut un concurent, care le-a stricat treaba penală a celor doi. Care treabă penală rămâne, chiar dacă Victor Sandu, deținător de teren împreună cu Mircea Drăghici, se retrage. Acceptând  candidatura  lui Victor Sandu,  membrii comisiei trebuiau să se revoce, comițând o faptă penală. Aceștia nu mai pot corecta lucrările, dovedindu-și valoarea și aptitudinile prin admiterea dosarului șefului lor. Comisia de soluţionare a contestaţiilor a solicitat şi a obţinut amânarea calendarului de desfăşurare a concursului. La câteva zile, concursul a fost reluat, iar pe 18 aprilie va fi afișat rezultatul privind contestația la selecția dosarelor de concurs. Dacă nu va fi admisă contestația, pe 19 aprilie se va desfășura proba scrisă.
Inițial, s-a crezut că actualul director al ABAAV, Bogdan Gorunescu,  va fi  unul dintre candidați. Acesta, însă, probabil că a zis ”pas” în momentul în care Victor Sandu, actualul șef general al Apelor Române, a decis să se înscrie. Așa, au rămas  în cursă numai doi candidați, Sandu și Adrian Moisescu, ultimul fiind fost șef al ABAAV, deci o persoană calificată. Mai mult, pe lângă vechimea adunată în sistem, Adrian Moisescu și-a luat, acum câțiva ani, chiar și doctoratul, cu o lucrare în domeniu. Doar că, la o privire sumară a anunțului privind scoaterea la concurs a postului de director, apar neconcordanțele: Victor Sandu nu are vechimea necesară, de cinci ani în sistem, atât cât cere, minimal, pachetul publicat de condiții specifice. Ciudat, dacă nu ilegal este și faptul că președinte al Comisiei de concurs a fost numit chiar Gheorghe-Constantin Rusu, care este adjunctul lui Victor Sandu.

Ce legi au fost încălcate, legi cu iz penal

HOTĂRÂRE Nr. 286 din 23 martie 2011
ART. 11 Nu poate fi desemnată în calitatea de membru în comisia de concurs sau în comisia de soluţionare a contestaţiilor persoana care se află în următoarele situaţii: a) are relaţii cu caracter patrimonial cu oricare dintre candidaţi sau interesele patrimoniale ale sale ori ale soţului sau soţiei pot afecta imparţialitatea şi obiectivitatea evaluării; b) este soţ, soţie, rudă sau afin până la gradul al IV-lea inclusiv cu oricare dintre candidaţi ori cu un alt membru al comisiei de concurs sau al comisiei de soluţionare a contestaţiilor; c) este sau urmează să fie, în situaţia ocupării postului de conducere pentru care se organizează concursul, direct subordonat ierarhic al oricăruia dintre candidaţi.
ART. 12 …
(3) În cazul constatării existenţei uneia dintre situaţiile prevăzute la art. 10 şi 11 actul de numire a comisiei se modifică în mod corespunzător, în termen de cel mult două zile lucrătoare de la data constatării, prin înlocuirea persoanei aflate în respectiva situaţie cu o altă persoană care să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 9
(4) În cazul în care oricare dintre situaţiile prevăzute la art. 10 şi 11 se constată ulterior desfăşurării uneia dintre probele concursului, rezultatul probei ori probelor desfăşurate se recalculează prin eliminarea evaluării membrului aflat în situaţie de incompatibilitate sau conflict de interese, sub rezerva asigurării validităţii evaluării a cel puţin două treimi din numărul membrilor comisiei de concurs.
(5) În situaţia în care nu este asigurată validitatea evaluării a cel puţin două treimi din numărul membrilor comisiei de concurs, procedura de organizare şi desfăşurare a concursului se reia.
ART. 13 Neîndeplinirea de către membrii comisiilor de concurs şi de soluţionare a contestaţiilor a obligaţiei prevăzute la art. 12 alin. (2) se sancţionează potrivit Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

Așadar, după judecarea (de cine???) pe data de 18 a contestației, pe 19 se reia proba scrisă. Cu ce comisie? Tot cu aceea a subalternilor care, penal, au aranjat să treacă șeful? A.S.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea