Pe 16 mai, inculpații din dosarul Consultanța află ce pedepse vor primi

Săptămâna trecută, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-a aflat din nou dosarul „Consultanţa”, în care deputatul PSD de Argeş, Mircea Drăghici, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, dar şi 38 de foşti sau actuali primari argeşeni au fost trimişi în judecată pentru presupuse fapte de corupţie.
La termenul din 17 aprilie au avut loc dezbaterile şi ultimul cuvânt al tuturor inculpaţilor. Procesul a durat de dimineață până în jurul orei 19.00. Printre altele, avocaţii lui Mircea Drăghici și Constantin Nicolescu au cerut achitarea celor pe care-i reprezintă. Apărătorii acestora au susținut că urmărirea penală ar fi fost afectată de caracterul secret al colaborării dintre DNA şi SRI și că înregistrările s-ar fi făcut pe baza unui mandat de siguranţă naţională, avocații cerând eliminarea acestor probe pe care le consideră administrate în mod nelegal. Vă reamintim că la termenul din 12 aprilie, procurorii DNA au cerut condamnarea la câte şapte ani închisoare atât pentru deputatul Mircea Drăghici, cât şi pentru Constantin Nicolescu, dar şi aplicarea unui spor de pedeapsă de doi ani, deoarece aceştia nu şi-au recunoscut fapta.
În plus, procurorul a mai cerut confiscarea de la cei doi a sumei de 430.000 lei, dar şi interzicerea ocupării unor funcţii publice după executarea pedepsei. Dosarul se află în pronunțare, următorul termen fiind stabilit pe 16 mai.
Constantin Nicolescu a fost trimis în judecată de DNA Piteşti în noiembrie 2015, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat, ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; abuz în serviciu (34 acte materiale) şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu (10 infracţiuni, din care trei în formă continuată). Deputatul PSD Mircea Drăghici, secretar al Camerei Deputaţilor, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate morală mijlocită (în forma complicităţii la instigare) la infracţiunea de abuz în serviciu. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată 38 de inculpaţi, care la data faptelor erau primari şi viceprimari de comune în judeţul Argeş, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dar şi Iulian Cioflanu, director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş. Totodată, în dosar mai sunt judecate două reprezentante ale SC European Project Consulting SRL din Bucureşti, Onela Carmen Oană şi Aida Petronela Catană.
Potrivit DNA, faptele au fost săvârşite în legătură cu încheierea unor contracte de consultanţă între administraţiile locale şi o firmă la care ar fi avut interese deputatul Mircea Drăghici.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea