„Ibrahim” din Mușătești a fost condamnat definitiv la Înalta Curte

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat joi, 19 aprilie, sentința definitivă în dosarul argeșeanului acuzat de terorism. Ionuţ Cătălin Bălan, zis „Ibrahim”, din Muşăteşti, a fost condamnat la sfârșitul lunii februarie, în primă instanţă, de Curtea de Apel Piteşti, la trei ani de închisoare cu executare, pentru infracţiunea de terorism. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, ca nefondat, apelul declarat de inculpat, fiind alocat în acest caz un singur termen de judecată.
„Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Bălan Ionuţ Cătălin împotriva sentinței penale nr. 21/F din 26 februarie 2018 a Curții de Apel Piteşti -Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie. În baza art. 422 Cod procedură penală deduce din pedeapsa principală rezultantă de 3 ani închisoare, perioada reţinerii şi arestării preventive începând cu data de 29.06.2017 la 19.04.2018. Obligă apelantul inculpat la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, în sumă de 260 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă”, se arată în hotărârea instanței.
„Ibrahim” a fost reţinut în vara anului 2017, fiind acuzat de procurorii DIICOT de terorism. Potrivit anchetatorilor, acesta a supravegheat în 2015 baza militară americană Mihail Kogălniceanu, din judeţul Constanţa, urmând să dea informaţii despre amplasament teroriştilor. Anchetatorii susţin că el avea legături cu membrii unei mişcări salafiste şi pro-jihadiste din Franţa, pe care îi numea “fraţii din Toulouse”, pentru care ar fi încercat să culeagă informaţii despre bazele militare din România unde sunt dislocate forţe ale armatei americane.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea