„Sunt polițiști din județ susținuți de mediul politic, de la mine din partid sau de la alții”

# Acuzații grave aduse de parlamentarul Rădulescu conducerii IPJ Argeș # „Am avut niște întâlniri cu oameni din sistemul polițienesc care au vrut să îmi spună ce se întâmplă în Poliția Județeană Argeș”, a mai precizat Cătălin Rădulescu # S-a creat o mafie și o rețea de crimă organizată în cadrul Poliției Județene Argeș”, arată deputatul și într-o interpelare către Ministerul Afacerilor Interne

În noiembrie 2017, parlamentarul Cătălin Rădulescu, cel căruia organizația PSD Argeș i-a retras sprijinul politic, a făcut o interpelare către ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în care acuza reaua credință și neexercitarea atribuțiilor de serviciu ale conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, precum și a unor polițiști din cadrul instituției.

Deputatul Rădulescu ne-a precizat că a recurs la acest demers după ce mass media din județ a prezentat mai multe cazuri cu polițiști acuzați de diverse nereguli, fapte care le-au fost confirmate acestuia și de alți polițiști argeșeni din sistem.


„Mass media au sesizat fapte, de o gravitate extremă, care se petrec în cadrul Poliției Județene Argeș. Am avut și niște întâlniri cu oameni din sistemul polițienesc care au vrut să mă întâlnească și să îmi spună ce se întâmplă în Poliția Județeană Argeș. Așadar, eu, așa cum spune legea, am făcut o sesizare Ministerului de Interne, doamnei ministru Carmen Dan, în care am cerut să se trimită Corpul de Control al Ministrului de Interne și să se sesizeze DNA-ul, Parchetul sau alte instituții de aspectele care mi s-au părut deosebit de grave vizavi de crearea în cadrul IPJ Argeș, așa cum spunea mass media, a unui grup infracțional cu scopul de tergiversare a unor dosare legate de fapte de corupție, a unor patroni și companii din domeniul construcțiilor și balastierilor pentru a profita de afacerile lor, dar și fabricarea unor dosare la comandă unor oameni de afaceri și a unor politicieni inconfortabili… Sau așa cum spuneau anumiți ofițeri din poliție, ofițeri acoperiți, care sunt din structuri ale poliției, să facă în așa fel încât dosarele acestor oameni de afaceri corupți să pună anumite elemente, astfel că în instanță să facă în așa fel încât acestea ori să fie achitate ori să fie respinse pentru probe neconcludente”, a precizat Cătălin Rădulescu.

„Șeful IGPR este la curent cu acest subiect”

De asemenea, Rădulescu vorbește că o parte dintre polițiști – oamenii de legătură a celor din Argeș - au fost îndepărtați sau mutați din funcțiile deținute, dar același lucru nu s-a întâmplat și în județul nostru, unde aceeași oameni dețin în continuare aceleași funcții importante. De altfel, în răspunsul de la interpelare, ministrul Carmen Dan i-a precizat acestuia că documentația împreună cu rezultatul verificărilor au fost înaintate spre competentă soluționare Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, dar și spre informarea Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție Argeș.
„La nivel național, oamenii de legătură ai acestora, pentru că ofițerii de poliție cu care am stat de vorbă au spus și de oamenii de legătură de la nivel național, au fost îndepărtați, ultimul dintre ei fiind mutat săptămâna trecută. La nivel național au dispărut, dar la nivelul Argeșului au rămas aceiași. Mai mult, știu că a urmat o întâlnire între șeful IGPR, Alex Ioniță, și ofițerii de poliție, din informațiile mele cei argeșeni, care i-au spus acestuia cam tot ce apare și în materialul trimis de mine către MAI. Șeful IGPR este la curent cu acest subiect. Doamna ministru (nr. Carmen Dan) este la curent din luna august anul trecut. Am înțeles că au fost trimise datele acestea și la Parchet, că urmează cercetări. Dacă se întâmpla acest lucru cu un politician, într-o săptămână era și chemat și audiat și făcut dosar și așa mai departe. Iar aici în luna august se face un an și văd că nu s-a întâmplat nimic, ba chiar ofițerii ăștia vizați sunt în Argeș în continuare în funcții importante. Încep să cred că cineva îi acoperă și dacă cineva îi acoperă nu poate să-i acopere decât din sistemul politic din Argeș”, mai spune parlamentarul.

„100% e cineva din mediul politic care îi susține pe acești polițiști”

Deputatul vorbește de faptul că va face noi interpelări, atât către IGPR cât și către MAI.. Rădulescu susține alb pe negru că polițiștii acuzați ar fi susținuți și sprijiniți de către mediul politic din Argeș. „A fost vorba de acel corp de control… Dacă a fost sau nu a fost, eu nu știu nimic. O să fac o interpelare doamnei ministru și șefului IGPR ca să văd ce s-a făcut și în ce stadiu se află. Eu cred 100% că cineva din mediul politic îi susține pe acești polițiști, de la mine din partid de la alții, nu știu”, a mai adăugat Rădulescu.
Pe de altă parte, surse din cadrul IPJ Argeș susțin că deputatul Rădulescu încearcă să se „răzbune” pe polițiști după episodul din martie 2017 când acestuia i-a fost anulat permisul de port armă. Ca urmare a cercetărilor efectuate de polițiștii argeșeni la domiciliul acestuia s-a constatat că nu s-a respectat regimul armelor şi muniţiilor.

Dosar penal pentru cei care l-au amenințat cu moartea pe Rădulescu și familia sa

Coroborat cu situația așa-zișilor polițiști argeșeni corupți, în interpelarea din noiembrie 2017, deputatul era nemulțumit și de modul în care s-au făcut cercetări în dosarul în care a fost amenințat cu moartea pe Facebook de zeci de persoane, atât el, cât și alți parlamentari PSD de la nivel național, în martie anul trecut, după mai multe declarații despre protestatarii din Piața Victoriei.
În acest sens, la Parchetul Judecătoriei Pitești s-a constituit un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.
„Vizavi de chestiunea cu amenințările. Am și  renunțat la ideea să mai verific. În martie s-a făcut un an. Din ce am înțeles, acum șase luni, de la poliție e că s-au făcut anumite cercetări, că anumite persoane sunt plecate din țară, că au identități false, chestiuni de genul acesta. Am un dosar întreg pe care l-am depus la poliție. Erau amenințări cu moartea, cu familie, cu copil, cu soție. Tot feluri de nenorociri. S-au întâmplat când a fost chestiunea cu piața Victoriei când au fost amenințați toți liderii cunoscuți.
În urma amenințărilor, așa am fost sfătuit de președintele partidului m-am dus și am făcut plângere. Și acum am mai primit câteva amenințări dar nu am mai ținut cont de ele, în decembrie, când a fost cu legile justiției, cu inițiativele mele cu legea răspunderii magistraților care au și trecut ca legi. A mai fost cu amendamentele mele cu inițiativele la codul penal și codul de procedură penală”, susține parlamentarul. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea