Omul de afaceri Nicola Inquieto a fost eliberat

# După ce vor fi încheiate cercetările în dosarele deschise de organele legii în țară, acesta urmează să fie extrădat
Nicola Inquieto, afaceristul din Pitești acuzat că spăla banii mafiei italiene a fost eliberat. Joi, 26 aprilie, la Înalta Curte de Casație și Justiție s-a judecat recursul dosarului în care italianul a fost reținut timp de 30 de zile în baza unui mandat european emis de autorităţile judiciare din Italia, respectiv de către Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului din Napoli. ÎCCJ a amânat predarea acestuia autorităților italiene și a decis eliberarea sa de sub puterea mandatului de arestare. Surse judiciare spun că după ce vor fi soluționate cercetările în dosarele deschise pe numele lui Inquieto de organele legii în țară, acesta urmează să fie extrădat. În această săptămână urmează a fi soluționate o parte din aceste cauze.
„Amână predarea persoanei solicitate până la soluţionarea definitivă a cauzelor care au justificat amânarea, iar în caz de condamnare cu executarea în regim de detenţie a pedepsei, predarea se amână până la punerea în libertate ca urmare a liberării condiţionate sau până la executarea pedepsei la termen. Dispune punerea de îndată în libertate a persoanei solicitate Inquieto Nicola de sub puterea mandatului de arestare provizorie nr. 9 din 13 aprilie 2018, urmând ca, potrivit art. 107 alin. 3 din Legea nr. 302/2004, mandatul de arestare sus menţionat să fie pus în executare la data încetării motivelor care au justificat amânarea predării. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate. Cheltuielile ocazionate cu soluţionarea apelului declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti rămân în sarcina statului. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru intimata persoană solicitată, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 60 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă”, se arată în hotărârea instanței.
După finalizarea procedurilor legale, Nicola Inquieto va fi extrădat în țara sa natală unde este acuzat de spălare de bani pentru clanul Casalesi, parte a Camorra, organizația mafiotă care activează în Campania. Șeful clanului este cunoscutul mafiot Michele Zagaria, care a fost căutat de poliția italiană timp de 16 ani. Nicola Inquieto este patronul mai multor afaceri din Pitești – Vitality Spa, Italy Construcții, Daniela Construcții. Poliţiştii din Argeş au pus sechestru pe sute de terenuri şi apartamente ale omului de afaceri italian, reţinut pentru asociere şi participare în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea