Concert umanitar pentru salvarea vieţii lui Gabriel Bălăşoiu la Filarmonica Piteşti

Filarmonica Piteşti organizează joi, 10 mai, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic umanitar, susţinut de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Mihai Agafiţa, solistă fiind, la pian, Livyka Ştirbu-Sokolov. În program: George Enescu - Imnul Regal din Poema română, op.1, George Gershwin - Rhapsody in Blue şi Piotr Ilici Ceaikovski - Simfonia nr. 4 în fa minor, op. 36.
Mihail Agafiţa este din 2004 dirijor al Filarmonicii Naţionale a Republicii Moldova şi din noiembrie 2009, dirijor permanent al Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca. Acesta a participat la numeroase festivaluri de muzică de prestigiu internaţional în toată Europa. Este pentru a treia oară la pupitrul dirijoral al Filarmonicii Piteşti.
Pianista Livyka Shtirbu-Sokolov s-a născut într-o familie de muzicieni, tatăl, compozitor, mama, pianistă, urmând, cum era şi firesc, drumul muzicii. Deşi are doar 19 ani, a susţinut numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, fiind laureată în România, Republica Moldova, Elveţia. A susţinut recitaluri în: Germania, Rusia, România. A mai concertat la Filarmonica Piteşti într-un concert cu orchestra simfonică şi în altul dedicat unirii Basarabiei cu România.
Concertul are scop umanitar pentru salvarea vieţii lui Gabriel Bălăşoiu, diagnosticat cu condrosarcom mediastinal prolapse de valvă mitrală, costul intervenţiei chirurgicale care se poate efectua numai în străinătate ridicându-se la 30.000 de euro, fără cheltuielile adiacente.
În vârstă de 41 de ani, Gabriel Bălăşoiu a suferit deja o operaţie la Bucureşti, următoarea urmând a avea loc la Spitalul de Stat AKH Viena. Gabriel Bălăşoiu a activat în presă, la Consiliul Judeţean Argeş, dar şi la Ambulanţa Argeş.  Cei ce vor să îi ofere un ajutor o pot face donând în contul deschis la Raiffeisen Bank Agenția Pitești 2 – RO 25 RZBR 0000 0600 2014 4321, pentru Laurenţiu Gabriel Bălăşoiu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea