Nici vorbă de un concurs nou la Apele Române

# Gorunescu - în continuare șef la Argeș, Victor Sandu (foto dreapta) - în continuare mare șef la București

În urmă cu aproape o lună, a fost scos la concurs pentru un apropiat al PSD, postul de director de la Administrație Bazinală de Apă Argeș-Vedea. După ce concursul a fost anulat din cauza opoziției ”prestate” de un contracandidat, acum nicio vorbă de competiție nouă la mult-corupta instituție.

La începutul lunii aprilie, cu funcția de director oferită câștigătorului, în competiție s-a înscris directorul mare de la București, Victor Sandu, făcându-l pe șeful sucursalei Argeș, Gorunescu, să se retragă. Totul părea o cursă gata câștigată, când s-a găsit și un liberal, Adrian Moisescu, să se înscrie la grila de start. Și nu numai atât. Acesta a contestat, imediat, rezultatele (eliminatorii) probei de dosare, arătând că Victor Sandu nu se poate califica din motive de studii și vechime. Mai mult, a arătat că onorata comisie de examinare este constituită ilegal, pentru că  președintele acesteia este chiar subalternul directorului general, directorul adjunct Gheorghe Constantin-Rusu. Adică, un examen conceput să fie servit în familie, ferit de intemperiile din lumea liberă.
Contestația lui Adrian Moisescu (foto) a avut efectul unei lovituri de ciopcan. Directorul general ANAR, Victor Sandu, nu a mai apărut pe listă pentru examenul scris. Moisescu rămânând singur. Dar, comisia era aceeași, potrivnică, bineînțeles, după ce acesta o contestase. Drept pentru care Moisescu a decis să nu participe la concursul scris, publicând, pe facebook, următoarele rânduri:
”Dragi colegi din Administrația Națională  Apele Române,
Referitor la concursul pentru ocuparea postului de director, pe perioada nedeterminată, la Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea,vreau să vă informez următoarele:
În ziua concursului, 19.04.2018, m-am prezentat la ora fixată pentru examen și am constatat că  nu se schimbase nimic în componența comisiei de examinare. Această comisie era aceeași, care i-a aprobat (admis) dosarul candidatului Victor Sandu,dir.gen. A.N.A.R. și deci, implicit șeful lor direct. Acestea fiind spuse, am depus contestația și am plecat. Nu puteam să dau examen cu o comisie care nu respectă prevederile art.11, pct.c, din H.G.286/2011.
Nu am participat la examen, deci implicit nu puteam sa fiu eliminat. Nu am văzut subiectele și nu mi-am exprimat intenția pentru alegerea unei variante, întrucât voiam să dau examen numai cu o comisie schimbată, fapt adus la cunostință  și comisiei pe care o contestam. Nu am făcut nimic pentru a fi eliminat. Pur și simplu,am plecat. Toate acestea sunt înregistrate cu camera de filmat, aflată în sală...”

La ABAAV, liniște. Gorunescu domnește din nou

Lucrurile par să se fi liniștit la Administrația Bazinală de Ape Argeș-Vedea. Directorul plin, Gorunescu, cel care a făcut pasul înapoi pentru a-i lăsa culoar câștigător șefului mare de la București, este, în continuare, director. Ca și Victor Sandu, șeful Administrației Naționale de Apă.  Concursul era, de fapt, ”făcut” doar pentru legitimarea lui Sandu, care, după, ar fi lăsat aici tot pe Gorunescu șef, el plecând, cu delegație, la București. Apărând, însă, un știutor de carte, apele s-au tulburisit. Nu-i nimic, rămânem ca până acum, par a-și fi spus cei doi.A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea