Nicola Inquieto, aproape de trimitere în judecată, la Buzău, pentru spălare de bani

Magistrații Curții de Apel Pitesti s-au pronunțat cu privire la acordul de predare temporara a cetățeanului italian Nicola Inquieto. Acesta va fi predat autorităților italiene în cel mai scurt timp. „Admite cererea autorităţilor judiciare italiene, respectiv Judecătorul de Cameră Preliminară din cadrul Tribunalului din Napoli - Italia şi dispune predarea temporară a persoanei solicitate INQUIETO NICOLA, către autorităţile italiene, pe o perioadă de 180 de zile, calculate de la data predării efective a acestuia, conform acordului încheiat de Curtea de Apel Piteşti şi Judecătorul de Cameră preliminară din cadrul Tribunalului din Napoli - Italia şi care face parte din prezenta hotărâre”, se arată în sentința Curții de Apel Pitești.
De asemenea, instanța a dispus, vineri, arestarea lui Nicola Inquieto în vederea predării temporare către autorităţile judiciare din Italia. „Cheltuielile aferente preluării şi, ulterior, returnării persoanei solicitate Inquieto Nicola vor fi suportate de statul italian. (…) dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate Inquieto Nicola în vederea predării, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data efectivei încarcerări. În baza art. 103 alin. 13 din Legea nr. 302/2004 , dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare. Ia act că persoana solicitată nu a mai consimţit la predarea sa către autorităţile judiciare din Italia, conform mandatului european de arestare emis de către acestea. Constată că în cursul procedurii de executare a mandatului european de arestare, persoana solicitată a fost reţinută şi arestată preventiv în perioada 12 aprilie 2018 - 26 aprilie 2018”, se mai arată în hotărâre. Hotărârea nu este definitivă.

Italianul este cercetat și într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Buzău

Pe 12 martie procurorii DIICOT Buzău au dispus ordonanță de instituire a sechestrului asigurator, pe numele proprietăților lui Nicola Inquieto, în dosarul de urmărire penală 61/D/P/2015. În acest dosar, deschis în anul 2015, se fac cercetări privind infracțiunea de spălare de bani. Nicola Inquieto a contestat măsura asiguratorie la Tribunalul Buzău. Instanța a hotărât admiterea contestației suspectului, ținând cont că pe aceleași bunuri a constituit sechestru și Serviciul de Investigare a Criminalității Argeș. Reamintim că procurorii DIICOT Buzău au dispus, inițial, la instanță, solicitarea de amânare a predării lui Nicola Inquieto autorităților italiene până la finalizarea cercetărilor dosarului de urmărire penală 61/D/P/2015.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea