Medici din Mioveni pleacă la specializare în China

# Aceștia vor fi instruiți în medicină tradițională chineză

O delegație de patru medici, care vor profesa la Spitalul Mioveni, se pregătește, în perioada 20-26 mai a.c., la un spital din oraşul Jinhua (provincia Zhejiang), în specializarea ”medicină tradițională chineză”. Din delegație vor mai face parte primarul orașului, Ion Georgescu, președintele C. J. Argeș, dar și fostul președinte, consilierul județean, Florin Tecău.
Invitația a fost făcută de Excelența Sa,  Xu Feihong, ambasadorul Chinei la București, un bun prieten al Mioveniului, și al Argeșului în general. Prezența oficialilor români este necesară pentru semnarea unui accord cu Universitatea din orașul chinez, accord care va permite școlarizarea, acum și în următoarea perioadă, a personalului medical român în China.
Spitalul din Mioveni, primul făcut de stat în România ultimilor 28 de ani, crește văzând cu ochii.
Clădirea va avea 7 în total și va găzdui inclusive o maternitate și o secție de medicină tradițională chinezească. Actualul spital, care deservește comunitatea, are 120 de ani.
Spitalul va avea 6 săli de operații și 7 secții, cu 200 de paturi. Mai mult, autoritățile vor înființa și o secție pentru decontaminare, cerută de cei de la Institutul de Cercetări Nucleare de la Mioveni.
În ceea ce privește arhitectură clădirii, va fi una modernă, departe de imaginea spitalelor construite înainte de Revoluție.

S-a cheltuit aproape jumătate din finanțarea de 20 milioane de euro

Spitalul va costa 68,5 de milioane de euro. Banii provin din bugetul local, care adună cele mai multe taxe și impozite de la Uzinele Dacia, unde lucrează aproape 14.000 de oameni. Autoritățile speră că vor primi ajutor financiar și de la Ministerul Sănătății. Vechiul spital se va transformă într-un centru medico-social.
Ion Georgescu: ”Muncim pentru a asigura finanțarea continuă a obiectivului. Lucrările sunt în grafic, fără întârzieri. Cea mai rea variantă ar fi, pentru noi, împrumutul, pentru a putea termina o asemenea lucrare. Proiectul câștigat, de 21 milioane de euro, este în derulare, banii nu trec pe la noi, constructorul se duce cu graficul lucrărilor și, în urma verificărilor, primește banii. Cred că s-a decontat aproximativ jumătate din sumă.”
Construcția este avansată, însă urmează câteva etape dificile: amenajarea clădirii (rețelistică, prize, aer condiționat etc.), geamuri și uși, iar apoi, partea cea mai scumpă, dotarea cu aparatură de specialitate.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea