Răzvan Exarhu, lansare de carte la Biblioteca Județeană Argeș

# Jurnalistul a explicat la Festivalul de C*Arte de ce ,,Fericirea e un ac de siguranță”

În cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului de C*Arte, de la Biblioteca Județeană Argeș, a avut loc și lansarea de carte a cunoscutului jurnalist, om de radio și de televiziune Răzvan Exarhu. Acesta și-a lansat  prima sa carte, ,,Fericirea e un ac de siguranță”.
Volumul e un jurnal atipic în care cititorii vor putea găsi mostre de umor și analize lucide ale unor teme banale precum revolta anti sistem, alcoolul, cărţile, crucile făcute în autobuze, prietenia, clişeele, narcisismul din social media, ecologia și multe altele. ,,În limbă e plăcerea! Asta e una dintre vorbele favorite ale lui Răzvan Exarhu, om de radio, de televiziune, bucătar și acum autorul unei cărți cu fericirea în titlu. De la primul rând scris se simte că îi place să vorbească, în aceeași măsură în care îi place să observe și să asculte” scrie în postfața lucrării. Despre carte a făcut câteva referiri și Octavian Sachelarie, directorul bibliotecii „Dinicu Golescu”: „Este o carte care trece rapid de la umor la lucruri triste și dureroase, o monografie a românului și a țărișoarei noastre așa cum este ea”.
Răzvan Exarhu a explicat și semnificația titlului cărții sale - „Fericirea e un ac de siguranță”: „În vremea copilăriei mele, femeile purtau, înfipte discret în hainele de casă, ace de siguranță. Erau acolo pentru orice eventualitate, mai mici sau mai mari, cum se nimerea. Ziceai că pot repara într-o clipă  toate micile catastrofe domestice, că au puterea să pună laolaltă tot ce arăta pe vecie distrus. (…) Acul era cea mai mică, umilă și strălucitoare unitate a fericirii, însemna protecție și echilibru într-un univers cald și prietenos, care se micșora suficient, cât să poată fi cârpit din două împunsături”.
Fiind atât om de presă cât și bucătar, Exarhu a fost întrebat de publicul prezent la eveniment cum combină cele două pasiuni ale sale: „Par lucruri diferite, dar nu este așa, toate aceste sunt chestii care se consumă atunci, fie că sunt niște vorbe la radio, fie o mâncare din farfurie, sunt lucruri care nu mai pot fi reproduse. La nivel personal, toate acestea se întrepătrund”, a explicat Exarhu.
Răzvan Exarhu s-a născut pe 29 iulie 1969, la Brăila. În 1995, a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, specializare franceză-engleză, din cadrul Universităţii din Bucureşti. Are o experienţă de peste 20 de ani ca jurnalist, realizator de radio, producător şi prezentator TV. În perioada 1993-2000, a fost vocea emisiunilor „Rondul de dimineaţă“ şi „Rondul de noapte“ de la ProFM. În aceeaşi perioadă a fost producătorul unor ediţii speciale ale programelor Pro TV. A fost director de programe şi realizator la Radio Guerrilla (2004 – 2005) iar în 2007 şi-a lansat propriul radio online, Clandestino. A semnat articole în „Evenimentul zilei“ , „Top Gear“, „Academia Caţavencu“ şi „Dilema veche“. Între 2009 şi 2012, a prezentat şi a produs seria TV de gastronomie şi călătorie „România delicioasă“ la TVR. Face parte din juriul actualului sezon „Masterchef“ de la ProTV. În prezent, Exarhu se ocupă și de matinalul Morning Glory, de la Rock FM.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea