Oameni de afaceri, în judecată cu Compania de Drumuri din cauza Transfăgărășanului

# Dumitru Grecu (foto medalion), proprietarul complexului turistic Valea cu Peşti: „Nu ne ascultă nimeni… Este o bătaie de joc” # Vedeți care sunt cei zece agenți de turism care au dat în judecată CNAIR până în prezent

Mai mulți agenți de turism din Argeș au chemat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cerând modificarea regulamentului de funcționare a DN 7C – Transfăgărășan, mai precis articolul care recomandă închiderea circulației între km 104 (Piscul Negru) și km 130 (Bâlea Cascadă) în perioada 1 noiembrie – 30 iunie. Firmele cer la Tribunalul Argeș modificarea articolului 4.1 din regulamentul de funcționare a DN 7C și posibilitatea deschiderii drumului pe tronsonul respectiv, mai devreme de 30 iunie.

Zece agenți de turism au dat în judecată CNAIR. Urmează și alții

Procesele deschise la începutul lunii mai la Tribunalul Argeș au drept cauză nemulțumirea mai multor firme argeșene din domeniul turismului, pentru că turiștii nu au cum să ajungă la unitățile de cazare din cauza închiderii drumului de către CNAIR. Deşi nu mai există decât foarte puţină zăpadă, CNAIR a montat, de curând, o barieră  în zona Cabanei Capra, blocând astfel accesul sutelor de turişti care au venit pe Transfăgărăşan şi care doreau să ajungă măcar până la Cascada Capra pentru a se bucura de frumusețea locurilor.
Două dosare au fost deschise, până în prezent, la Tribunalul Argeș pe această speță. În primul dosar reclamanții sunt: SC Valea cu Pești SA – reprezentată de Dumitru Grecu; Posada Vidraru – reprezentată de Corina Sava; I.I. Metehoi Rodica – reprezentată de Rodica Metehoiu; Bun Silva Star 88 – reprezentată de Cătălin Urluescu; I.I. Martin Eugen – reprezentată de Martin Eugen, iar în cel de-al doilea dosar:  Pârâul Capra SA – reprezentată de Corina Sava; Făgăraș Sud – reprezentată de Bogdan Alexandru Donoiu; Agroindustrial Investment – reprezentată de Nicolae Scarlat; Valachia Corbeni – reprezentată de Marius Străuț; Marian Matrix – reprezentată de Ion  Marian Vladu. În ambele dosare partea pârâtă este Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În perioada următoare urmează a fi deschis un al treilea dosar, cu alți cinci agenți de turism constituți ca reclamanți. Instanța urmează a stabili în perioada următoare termene de judecată.

Dumitru Grecu: „Este o situație de disperare…”

Agenții de turism consideră închiderea prelungită a Transfăgărășanului drept o batjocură la adresa cetățenilor
„Nu ne ascultă nimeni. Este o situație de disperare, de aceea am și procedat așa. Înțelegem că nu se poate pune o dată fixă de deschidere a drumului pentru că nu putem controla factorii climatici. Dar zonele montane cele mai frecventate, Făgăraș sau Bucegi, se bucură de o atenție specială din partea Institutului Național de Meteorologie care a înființat un centru la Sibiu și care monitorizează acești munți. Ei emit niște buletine nivometeorologice vizavi de aceste zone. În  momentul în care nu mai sunt pericole pentru turiști încetează monitorizarea. De obicei în luna mai încetează de fiecare dată. Anul acesta a fost pe 3 mai. Noi vrem să obținem o modificare a regulamentului de funcționare a Transfăgărășanului care e făcut unilateral de CNAIR și care a stabilit o dată arbitrară de 1 iulie. Ori data aceasta nu are nicio bază. Solicităm modificarea regulamentului ca data de deschidere a Transfăgărășanului să fie data încetării monitorizării nivometeorologice. Nu mai spunem că Transalpina s-a deschis la 15 mai, în condițiile în care ea este mai înaltă decât Transfăgărășanul. Acolo se poate, iar la noi nu. Eu consider că este o bătaie de joc. Cineva vrea din tot dinadinsul că are putere și face tot ce dorește. Își bat joc de noi”, a precizat Dumitru Grecu, reprezentantul firmei Valea cu Pești.

„Vom solicita daune de la directorii generali care au fost de-a lungul timpului la CNAIR”

De altfel, Dumitru Grecu susține că odată cu obținerea acestei modificări, părțile reclamante în aceste dosare vor cere daune de la directorul general al CNAIR.
„În condițiile în care vom obține această modificare vom solicita daune și ne vom îndrepta asupra directorilor generali care au fost de-a lungul timpului la CNAIR. Ne îndreptăm spre persoane pentru că omul sfințește locul și totul pleacă de la ce decide acel om. Nu există nici un fel de pericol pe Transfăgărășan”, a mai precizat Dumitru Grecu.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea