Iohannis, cuvinte de laudă la adresa autorităților din județ

# Dan Manu, președintele CJ Argeș, bucuros că a fost apreciat de președinte

Discursul președintelui României, de săptămâna trecută, de la Pitești, a fost centrat pe problema infrastructurii țării, pe „hărțile colorate” și „planurile frumoase”, dar și pe un adevăr destul de dureros - 15 km de autostradă dați în folosință într-un an și jumătate.
Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) a organizat, joi 24 mai, la Pitești dezbaterea „Industria auto, motorul dezvoltării economiei. Factori de creștere a competitivității”. Alături de cei peste 200 de invitați, reprezentând firme de top din industria auto românească, a luat parte la eveniment și președintele Klaus Iohannis. Alături de președintele Iohannis, printre vorbitori s-au numărat oficiali de prim rang. Este vorba de Dan Manu - președintele CJ Argeș, Gabriel Sicoe - președinte ACAROM, Ian Pearson - președinte Ford România și vicepreședinte ACAROM, Antoine Doucerain - președinte Automobile Dacia, Mihai Boldijar - director general Bosch Romania, Christian von Albrichsfeld - director general Continental Romania, respectiv Silviu Badea - director GIC Pitești și vicepreședinte ACAROM.

„15 km de autostradă dați în folosință înseamnă ridicol de puțin”

Spre surprinderea și, totodată, bucuria reprezentanților autorităților din Argeș, președintele Iohannis i-a lăudat pe aceștia pentru implicare. „În afară de hărți colorate și planuri frumoase, lumea se uită și la rezultate, iar cei 15 km de autostradă dați în folosință în ultimul an și jumătate înseamnă ridicol de puțin. Dovada lipsei de capacitate și de mobilizare în jurul unui obiectiv național esențial, de aceea îmi doresc să văd oameni mai responsabili în funcțiile executive care să gândească dincolo de interesul de partid în interesul României. Este potrivit să laud administrația locală din județul Argeș și din Pitești care dovedesc practic cum se pot aborda cu succes aceste lucruri”, a precizat președintele Klaus Iohannis.
De asemenea, Iohannis a vizitat și uzina Automobile Dacia de la Mioveni unde președintele a avut numai cuvinte de laudă la adresa automobilelor Dacia. “Progresul este vizibil, clar şi impresionant. Probabil unii ştiu, Uzinele Dacia produc 3 % din PIB-ul României, este extrem de mult, este o mare uzină cu o mare tradiţie românească şi astăzi am vizitat unitatea de motoare şi unitatea de asamblare. (...) Este o mare realizare care anul acesta împlineşte 50 de ani. Este parte a industriei auto româneşti cu investiţii străine, dar şi cu foarte multe cu capital autohton”, a spus Iohannis despre Dacia.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea