Trei locuitori ai străzii Aleea Seneslau, prezenți la procesul lui Tudor Pendiuc

Încă o amânare în dosarul drumului asfaltat ilegal la solicitarea lui Tudor Pendiuc. Pe 24 mai, la Tribunalul Argeș, în dosarul în care fostul primar al Piteștiului a fost trimis în judecată pentru asfaltarea ilegală a drumului care duce la vila fostei sale secretare, au fost citați, pentru a fi audiați de către judecător, patru locuitori de pe strada „problemă” – Aleea Seneslau.
Deși, trei dintre aceștia au fost prezenți în sala de judecată, procesul a fost amânat din cauza lipsei apărătorului inculpatului Mircea Braniște, directorul ADP Pitești. Lipsa avocatului a fost motivată de faptul că acesta participa la aceeași oră la un proces desfășurat la Curtea de Apel Pitești, solicitând amânarea procesului cu câteva ore. Pentru că procurorul DNA nu ar fi putut să fie prezent la ora respectivă, dosarul s-a amânat pentru 7 iunie, unde alături de cei patru locuitorii ai străzii Aleea Seneslau, urmează a fi citați alți trei martori importanți. Tudor Pendiuc a venit pregătit la proces, fiind însoțit de o mapă plină de documente, dar degeaba ținând cont că procesul s-a amânat. Fostul primar al Piteștiului chiar i-a sugerat fostului său angajat, Mircea Braniște, să-și contacteze avocatul, ca să verifice dacă poate să ajungă la termen ceva mai devreme.
Vă reamintim că în dosar procurorii DNA arată că „în luna septembrie 2014, inculpatul Braniște Florentin-Mircea, în calitate de director al Administrației Domeniului Public Pitești, la instigarea primarului Pendiuc Tudor, cu încălcarea dispozițiilor legale, a dispus în mod abuziv efectuarea unor lucrări de modernizare și asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public sau privat al municipiului Pitești. Suprafața de teren respectivă (506,6 m2 - o parte proprietate privată, o parte a statului) era constituită dintr-o cale de acces neasfaltată până atunci, precum și dintr-un spațiu cu vegetație aflat în continuarea acestei căi de acces, până la locuința unei persoane cu funcție de conducere în cadrul primăriei Pitești”.
De altfel, directorul ADP, Mircea Braniște, a achitat deja prejudiciul imputat de procurori,  în cuantum de 27.747 lei.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea