Deputatul PSD - din nou în atenţie! Cătălin Rădulescu a mers la Parchetul General pentru audieri

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu este cercetat pentru infracțiunea de ultraj de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justitie, după ce, la finalul lunii ianuarie a acestui an, a jignit-o pe jurista Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pe holurile unei instanţe de judecată.
Cătălin Rădulescu a mers la Parchetul General pentru declaraţii. Acesta a ieşit de la audieri după aproximativ două ore şi a declarat că este suspect într-un dosar deschis pe numele său în urma unei reclamaţii depuse de reprezentanţi ai IPJ Argeş.
Rădulescu a spus că plângerea pe numele său a fost depusă de adjunctul şefului Poliţiei Argeş, care i-ar fi suspendat permisul de portarma. Rădulescu a povestit că a contestat decizia de suspendare dispusă de politiştii din Argeş şi că la instanţă, reprezentata IPJ ar fi încercat să discute cu un martor din dosar şi că l-a numit “deputatul mitralieră”.
“Acum o să facem noi plângere penală şi pentru calomnie, şi pentru intimidarea martorilor”, a susţinut Rădulescu.
Parlamentarul a relatat că singurul lucru pe care i l-a spus poliţistei a fost să o catalogheze drept nesimţită.
“Eu am spus că e o nesimţită că spune aşa. Eu sunt medic chirurg, ea nu ştiu cine este”, a adăugat Catalin Rădulescu.
Deputatul PSD a continuat să o jignească pe reprezentata IPJ Argeş şi în faţa camerelor de filmat.
“O fac şi nesimţită şi fac şi plângere. Da, e o nesimţită, dacă mă face pe mine, medic chirurg, una cu şapte clase mă face deputatul mitralieră înseamnă că e o nesimţită”, a adăugat deputatul.

Ce a făcut Rădulescu, în ultima perioadă?

În ultima perioadă, lui Cătălin Rădulescu, i-a mers foarte bine. Controversatele legi ale sale au început să treacă rând pe rând de cele două Camere ale Parlamentului.
Ultimul proiect de lege care a trecut tacit de o Cameră a Parlamentului prevede dezincriminarea şpăgii pentru altul. În forma actuală a Legii privind prevenirea şi combaterea corupţiei e prevăzut faptul că sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru el sau pentru altă persoană  „bani, bunuri ori alte foloase necuvenite“:
a) efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale;
b) folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
Pe scurt, de exemplu, se pedepsesc încredinţările de proiecte către persoane din anturajul unui partid politic, chiar dacă cel care face demersul nu primeşte bani, ci ar putea să primească doar susţinere politică pentru ocuparea unei funcţii mai mari. Iar exemplele pot continua. Or, în legea adoptată pe muteşte de Senat, cei 15 iniţiatori,  printre care se află şi Andreea Cosma, fiica fostului baron Mircea Cosma, acuzat de fapte de corupţie de procurorii DNA, dar şi Cătălin Rădulescu, doar dacă te foloseşti pentru tine de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi primeşti „foloase materiale“, adică o şpagă vizibilă, poţi să rişti să fii acuzat. Însă, dacă o persoană publică doar intermediază o şpagă, fapta nu ar mai exista.

Pedepse în favoarea inculpaţilor

Săptămâna trecută, Camera Deputaţilor a adoptat tacit trei proiecte de lege controversate iniţiate de deputat şi susţinute de alţi câteva zeci de social democraţi. Într-una dintre aceste iniţiative e prevăzut doar faptul că apelul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, soluţionat de completul de 5 judecători, nu va putea fi declarat decât în favoarea inculpaţilor. Aşadar, dacă în primă instanţă la Curtea Supremă, un inculpat e condamnat la trei ani de închisoare, iar la adoua instanţă, adică la completul de 5 judecători primeşte 6 ani, acel inculpat va rămâne cu pedeapsa de 3 ani. Pe de altă parte, dacă la completul de 3 judecători un inculpat econdamnat la trei ani de închisoare, iar la completul de 5 îi dă achitare, inculpatul va scăpa de puşcărie.

Lege cu dedicaţie pentru aleşii locali

Parlamentul a adoptat săptămâna trecută  un proiect de lege iniţiat de Cătălin Rădulescu care conţine două prevederi, pe cât de diferite, pe atât de importante. Pe de o parte, legea le oferă aleşilor locali - primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene – posibilitatea de a face afaceri, lucru interzis de lege până acum, tocmai pentru a descuraja traficul de influenţă sau dirijarea contractele din bani publici către propriile firme. Pe de altă parte, aceeaşi lege prevede că două infracţiuni care au lovit primari de la toate partidele – incompatibilitatea şi conflictul de interese - se prescriu după numai trei ani.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea