Șofer de la Serviciul de Ambulanță Argeș, prins băut la volan în timp ce revenea de la o intervenție

# Directorul Marian Hiru: „Mi-a spus că a fost înscenare, că i s-a pus alcool pe acea porțiune a etilotestului pe care se suflă” # Sursele noastre vorbesc
de faptul că polițiștii au acționat la pont

Un șofer de la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș (SJA) a fost depistat beat la volan. Cazul nu a fost prezentat în buletinul zilnic de presă al Inspectoratului de Poliție Argeș, fiind voci care susțin că astfel s-a încercat mușamalizarea faptei.

S-a declanșat anchetă administrativă la Serviciul de Ambulanță

Pe 17 mai, în jurul orei 22.30 un șofer de la SJA Argeș a fost oprit în trafic de polițiști, fiind depistat cu o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i s-a reţinut permisul de conducere. Ca situația să fie și mai gravă, șoferul, cu o vechime de aproape 20 de ani la SJA Argeș, a fost prins băut la volan în timp ce revenea la sediul instituției în urma unei intervenții acordate la domiciliu unui pacient. Conform surselor noastre, ambulanțierul intrase în tură la ora 20.00, iar până la ora faptei participase la două intervenții. De asemenea, sursele noastre vorbesc de faptul că polițiștii au acționat la pont.
Contactat telefonic, managerul Serviciului de Ambulanță Argeș, dr Marian Hiru, aflat în concediu medical din cauza unor probleme de sănătate, a declarat că în acest caz s-a deschis o anchetă administrativă. Acum, șoferul riscă să îi fie suspendat contractul individual de muncă pe întreaga perioadă în care acesta este cercetat penal.

„Noi am declanșat anchetă administrativă. La o concentrație de peste 0,8 este dosar penal, de aceea vă spun că va urma un dosar penal că pe etilotest a fost 0,53 mg/l în aerul expirat, iar la proba în sânge, probabil, va fi în jur de 1… Este un angajat cu o vechime de aproape 20 de ani. A intrat în concediu până când definitivăm ancheta noastră administrativă. Faptul că i s-a întâmplat lucrul acesta este o  circumstanță agravantă având în vedere și locul unde lucrează. Nu am mai avut de a face cu o cauză similară”, a precizat dr. Marian Hiru (foto).
De asemenea, directorul Marian Hiru ne-a precizat și cum și-a justificat angajatul său fapta: „Mi-a spus că a fost înscenare, că i s-a pus alcool pe acea porțiune a etilotestului pe care se suflă. Dacă e așa, atunci în sânge ar trebui să fie zero”, a mai precizat dr. Hiru.

Cazul nu apare în buletinul de presă al IPJ Argeș

Totodată, persoanele care ne-au sesizat acest caz vorbesc că s-a încercat mușamalizarea lui. Cert este că pe buletinul zilnic publicat de Inspectoratul de Poliție Argeș, privind activitatea polițiștilor în data de 17 mai, nu apare nicio mențiune legată de șoferul de pe ambulanță prins băut la volan. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, subcomisarul de poliție Mădălin Zamfir, ne-a confirmat existența unui dosar penal deschis pe numele șoferului de pe ambulanță și ne-a precizat că nu toate cazurile existente apar în buletinul de presă din ziua respectivă. 
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea