Un reputat dirijor argentinian a făcut spectacol la Filarmonica Pitești

# Maestrul Jose Maria Ulla: „Publicul a fost extraordinar... Mă simt și eu român”
Filarmonica Pitești  este cunoscută pentru diversitatea dirijorilor, interpreţilor instrumentişti sau vocali care urcă pe scena sa, căutând în permanență un element de noutate prin care să-și surprindă publicul. De curând a a luat parte alături de orchestra filarmonicii Pitești soprana Soyung Yu din Coreea de Sud, iar săptămâna trecută a evoluat, pentru prima dată la Pitești, dirijorul argentinian Jose Maria Ulla. La eveniment a participat și ambasadorul Argentinei la București, Excelența Sa domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo. Concertul Filarmonicii Pitești a fost realizat cu sprijinul Ministerului de Externe al Argentinei.

„Am fost impresionat de Orchestra Filarmonicii Pitești”

Maestrul Jose Maria Ulla a sosit la Filarmonica Pitești alături de bunul său prieten dirijorul Radu Ciorei, un alt colaborator important al Filarmonicii Pitești. Cu această ocazie, dirijorul argentinian a adus la Pitești și muzica lui Astor Piazzola, muzicianul și compozitorul care a revoluționat muzica de tango. Concertul a marcat și ziua națională a Argentinei, sărbătorită pe 25 mai. De altfel, Filarmonica Pitești de-a lungul timpului a mai promovat muzica argentiniană și cu alte ocazii, pe scenă urcând Analia Selis, Mariano Castro sau Omar Massa. „Vreau să promovez muzica argentiniană, care este una foarte apreciată în România. Tangoul nu face altceva decât să adune oamenii la un loc, faţă în faţă, să le ofere clipe de fericire şi oamenii merită şi trebuie să fie fericiţi. Mai mult, în tango se regăsesc elemente muzicale ale mai multor ţări, este o simbioză excelentă, dătătoare de energie, de viaţă. De asemenea când am posibilitatea să fac această muzică cunoscută, alături de o orchestră importantă dintr-o țară străină, sunt foarte fericit”, ne-a povestit dirijorul argentinian Jose Maria Ulla.
Argeșenii au dovedit încă o dată că iubesc muzica bună, la concert fiind numeroși participanți. Dirijorul argentinian a rămas plăcut surprins de publicul argeșean, dar și de Pitești. „Publicul a fost extraordinar. Am fost impresionat de Orchestra Filarmonicii din Pitești, care a evoluat la un înalt nivel artistic. M-am bucurat să fiu la Pitești, îmi place România indiferent de anotimp, că e primăvară, că e iarnă, iar oamenii sunt sociabili, sunt speciali, și mă simt și eu român”, ne-a mai precizat dirijorul argentinian.

Maeștrii Ciorei și Ulla, la concertul de lansare a Orchestrei simfonice a Universității Babeș-Bolyai

De asemenea, pe 28 mai, la Cluj, a avut loc debutul Orchestrei simfonice a Universității Babeș-Bolyai, manager de proiect fiind reputatul dirijor clujean Radu Ciorei. Este vorba despre o orchestră simfonică de amatori, formată din studenţi şi cadre didactice de la diferite facultăţi. La concertul de debut al acestui proiect au luat parte cei doi reputați dirijori și prieteni - Radu Ciorei și Jose Maria Ulla.  Personalitatea muzicală a lui Radu Ciorei, dirijor ce colaborează frecvent și cu Filarmonica Pitești, se caracterizeaza prin împletirea celor două specialitati de baza ale profesiei – dirijatul simfonic și spectacolul de opera, atât în țară cât și peste hotare.  De-a lungul timpului Radu Ciorei s-a implicat foarte mult în dezvoltarea culturii românești.
Legătura de prietenie dintre Radu Ciorei și Jose Maria Ulla ține de de peste 20 de ani. Cei doi au colaborat împreună de mai multe ori, atât în România, cât și în Argentina. Cu ocazia vizitelor sale în țara noastră, dirijorul argentinian a rămas impresionat de talentul românilor la instrumentele cu coarde, iar în perioada când a fost director la diverse orchestre simfonice din Argentina a angajat și mai mulți români. Maestrul Jose Maria Ulla este dirijor și director la Banda sinfonica municipal de Mar del Plata din Argentina Acesta a mai fost dirijor principal si director al Orchestrei Simfonice din Bahia Blanca (1995-2003) si al Orchestrei Simfonice Municipale din Mar del Plata (2004-2008). În calitate de dirijor invitat el a condus principalele orchestre argentiniene și din America Latină, precum și orchestre din Europa, Asia și SUA. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea