Ședință cu scântei la Consiliul Județean

# Aleșii s-au contrat pe proiecte europene și pe rectificarea bugetului. Ședința ordinară din luna iulie a Consiliului Județean Argeș a avut o desfășurare diferită față de ceea ce se așteptau aleșii județului. Astfel, în ciuda unei verve deosebite a președintelui Constantin Nicolescu, pus pe glume în majoritatea timpului, au existat mai multe puncte de pe ordinea de zi care au stârnit discuții aprinse atât între puterea și opoziția din CJ, cât și în interiorul coaliției care conduce legislativul județean. Cele mai multe discuții au avut loc pe marginea proiectului de hotărâre prin care CJ trebuia să aprobe o nouă soluție tehnică pentru realizarea drumului Lerești – Voina, dar nici rectificarea bugetului nu a trecut fără critici.

„Domnul Ivan, exagerați!”

Primele opt puncte de pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu judeţean au trecut fără probleme prin votul tuturor aleşilor. Au existat, ce-i drept, solicitări suplimentare de informaţii din partea liberalilor Daniel Crişan şi Marius Postelnicescu, dar acestea n-au amânat prea mult votul. Tot consilierul PNL Crişan a fost cel care a început una dintre cele mai furtunoase dezbateri din ultima perioadă din CJ. Aceasta a fost cauzată de modificarea proiectului tehnic de la drumul de interes turistic care leagă Lereştiul de cabana Voina. Acesta este unul dintre cele trei drumuri care fac obiectul unor finanţări europene, drept pentru care consilierii judeţeni i-au acordat o atenţie specială. Aşa a făcut şi democrat-liberalul Bogdan Ivan, care a ţinut morţiş să se precizeze în proiectul de hotărâre care urma să fie adoptat că modificarea soluţiei tehnice, care presupunea o altă metodă de asfaltare a unei porţiuni de drum, să se facă fără costuri suplimentare. El a fost susţinut în acest demers şi de unii consilieri liberali, ceea ce l-a pus în dificultate pe preşedintele CJ, Constantin Nicolescu. Acesta i-a reproşat mai tânărului său coleg „Domnul Ivan, exageraţi!”, într-o primă fază, după care, în urma discuţiilor în contradictoriu, a ajuns la aceeaşi părere. Şi astfel proiectul de hotărâre a fost modificat conform solicitării unui membru al opoziţiei din Consiliul Judeţean, urmând chiar ca, pe viitor, asemenea modificări să fie adoptate numai după explicaţiile proiectantului şi constructorului.

Pedeliştii n-au fost  de acord cu rectificarea de buget

Un alt punct divergent a fost cel legat de rectificarea bugetară. Şi asta pentru că, aşa cum a şi explicat democrat-liberalul Dan Bica, singura primărie portocalie care a primit bani în plus de la Consiliul Judeţean a fost cea de la Albeştii de Muscel. Preşedintele Nicolescu a replicat, mai în glumă, mai în serios, că „aşa ne-aţi învăţat voi”, făcând referire la alocările banilor de buget cu precădere către edilii PDL. Controversa s-a prelungit şi la vot, acolo unde cei şapte democrat-liberali prezenţi la şedinţă au votat iniţial împotrivă, după care s-au răzgândit şi au decis doar să se abţină de la vot. Adrian Vasiliu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea