Vizită la Spitalul de la Mioveni! Specialiștii dau asigurări: „Aici va fi imposibilă dezvoltarea infecţiilor intraspitaliceşti”

Stadiul lucrărilor la noul spital Sfântul Spiridon din Mioveni avansează de la o lună la alta. Lucrările la viitorul spital de la Mioveni au început la sfârşitul lui martie 2016 și vor fi gata la începutul lui 2019. Faptul că lucrările sunt în grafic, a fost și concluzia primarului Ion Georgescu, în cadrul unei vizite desfășurate la spital în prezența jurnaliștilor argeșeni și a consilierilor locali.

„Microbii spitalicești nu pot apărea aici"

Turul spitalului a început în zona ATI. „Am început în ATI, pentru că aici este spațiul în care se vor lupta pentru supraviețuire atât cadrele medicale, cât și pacienții. S-ar putea ca și noi să fim peste timp pacienți ai acestui spațiu și am vrea să ne bucurăm de facilitățile create aici", a explicat Radu Dinu, manager de proiect. De la acesta am aflat că la viitorul spital din Mioveni va fi imposibilă dezvoltarea infecţiilor intraspitaliceşti. „Vă aflați într- un spital care răspunde ultimelor standarde în domeniu și acest lucru îl face să fie unul dintre puținele spitale care a reușit, la acest etaj, în care se afla secția de sterilizare, blocul operator cu 4 săli de operație și secția de ATI, să separe circuitele murdare de cele curate. Putem spune că microbii spitalicești nu pot apărea aici! (…) La viitorul spital din Mioveni va fi imposibilă dezvoltarea infecţiilor intraspitaliceşti. Există destulă indisciplină în spitalele de stat din România, unde adesea se circulă fără niciun control, fără niciun filtru. La viitorul spital de aici va fi imposibil să intre fără protecţie. Personalul va trece prin filtre dotate printre altele cu vestiare şi duş. Cei care vor transporta echipament infestat vor circula pe trasee separate de cei care transportă material sterilizat. Toate secţiile vor fi separate prin uşi dotate cu dispozitive de control acces. Tot controlul accesului va fi monitorizat video. Fiecare secţie va avea propriul filtru”, a mai precizat Radu Dinu.  „Practic aerul este curat. Împreună cu proiectantul am creat barieră fizică între sterile și nesterile. Suntem conștienți că este o problemă mare aceasta a infecțiilor nosocomiale și atâta vreme cât nu pot să intre în contact totul este ok”, a adăugat și Mugurel Stancu, director general al Medicare Technics, firma care se ocupă cu furnizarea, instalarea şi service-ul echipamentelor medicale.

„Sunt doctori din toată țara care doresc să vină la Mioveni”

Primarul de la Mioveni ne-a declarat ca la noul spital vor exista specialiști din centre medicale importante din țară.
„Am fost căutat  de specialiști din Bucureşti, Timişoara şi Cluj, doctori care vor să vină la Mioveni. Aceștia sunt interesați să lucreze datorită aparaturii moderne a acestui obiectiv. Noul spital va crea 200 de noi locuri de muncă pentru medici, asistente, infirmiere, dar şi pentru personalul care va asigura mentenanţa echipamentelor de ultimă generaţie”, a  precizat primarul Ion Georgescu. Edilul dă asigurări în luna aprilie a anului 2019 lucrarea va fi gata.

„Ceea ce vedeți aici, să știți că este în top în România!”

Noul spital de la Mioveni va fi dotat cu ultimele noutăți atât din punct de vedere legislav, cât și din punct de vedere al echipamentelor.
„Ceea ce vedeți aici, să știți că este în top în România. Sunt foarte puține spitale care au reușit să realizeze astfel de compartimentări. Avem avantajul că am apărut cu spitalul nostru după Colectiv. S-au făcut niște modificări majore în legislația din România și noi am racordat spitalul cu ultimele noutăți, am avut și spațiul corespunzător pentru a reuși. De aceea pot să spun că pacienții pot beneficia aici de un tratament profi”, a mai precizat Mugurel Stancu, director general al Medicare Technics,firma care se ocupă cu furnizarea, instalarea şi service-ul echipamentelor medicale. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea